Dünya Bölücüler İsveç’te açıkça para topluyor!

Bölücüler İsveç’te açıkça para topluyor!

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsveç’te internet üzerinden yayın yapan “Friatider.se” adlı haber sitesi, aynı zamanda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD için açıkça para toplayan bir örgütün, ülkenin en büyük bankası olan SEB’te hesabı olduğunu öne sürdü.

Bölücüler İsveç’te açıkça para topluyor

İRFAN KURTULMUŞ/KOPENHAG- Haberde, söz konusu bankanın, “kara para aklama ve terörün finansmanı riski” gerekçesiyle söz konusu internet sitesinin yanı sıra pek çok alternatif medya kuruluşun bankacılık hizmetlerini askıya aldığı da hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Habere göre, Rojava Komiteleri internet sitesi üzerinden para toplayarak, bu paranın, PKK’nın Suriye’deki kardeş partisi PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye ve onun kadın tugayı YPJ’ye de iletilebileceğini vurguluyor. Söz konusu sitede ayrıca “maddi katkıda bulunduklarımız” başlığı altında da “YPG ve YPJ’ye yapılan destekler” sıralanıyor. Haberde ayrıca, Rojava Komitesi’nin site üzerinden “terör örgütünün amblemini taşıyan tişört ve benzeri ürünlerin yanı sıra, PKK’nın İsveç’teki gösterilerinde kullanılacak bayrakların satışını yaptığına” da dikkat çekiliyor. Paranın ise, SEB Bankası’nda açılmış bir hesaba yatırılması isteniyor.

SEB Basın Müdürü Niklas Magnusson, yaklaşık 10 gün önce, söz konusu iddialara yer veren bir kuruluşa yaptığı açıklamada “bankanın yasalara uyduğunu ve suç teşkil eden fiillere karşı olduğunu” savunduğu belirtiliyor. Bununla birlikte haberin yayınlandığı tarihte, Rojava Komitelerinin hesap numaralarının halen aktif olduğu da öne sürüldü.

Haberin Devamı

Söz konusu banka, birkaç yıl önce de Rusya kaynaklı para aklama suçlamalarının hedefinde yer almıştı.