Dünya Boris için yolun sonu mu?

Boris için yolun sonu mu?

15.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın siyasi geleceği büyük tehlikeye girerken, yaşanan son gelişmelerin ardından göreve devam etmesi de iyice zorlaştı.

Boris için yolun sonu mu

Nevsal Elevli Londra - Kovid-19 önlemlerine rağmen Başbakanlık resmi konutunda düzenlenen sosyal etkinlik ve partilerle ilgili yeni haberler ülkede şok etkisi yaratırken, son olarak İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in cenazesinden bir gün önce konutta düzenlenen iki partiye dair yeni bilgiler de ortaya çıktı. İngiliz “Daily Telegraph”, ülkede kısıtlamalarının sürdüğü 16 Nisan 2021'de, Başbakanlık'ta iki veda partisi düzenlendiğini yazdı. Başbakanlık haberi yalanlamadı. 

Haberin Devamı

Olayın en acı veren boyutu ise Başbakanlık’ta partilerin verildiği bu tarihlerde, Kraliçe’nin Kovid önlemleri nedeniyle eşi Philip’in cenazesine tek başına katılmış olduğu gerçeği. Londra'da bu tarihten bir gün sonra Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni yapılmış, Kraliçe Elizabeth tek başına otururken görüntülenmişti.

KRALİÇE’DEN ÖZÜR!

Muhalefetin istifa çağrıları giderek şiddetlenirken, İşçi Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, "Kraliçe, yaşadığı travmaya karşın, o zamanlar pek çok kişinin yaptığı gibi, sabah tek başına yas tuttu. Yaşananların tek sorumlusu Başbakandır" dedi.

Boris için yolun sonu mu

Bu arada partilerle ilgili ayrıntılar da basına yansıdı. Başbakan'ın iletişim danışmanı ve fotoğrafçısı James Slack'e veda için düzenlenen ve kapalı mekanda 30 kişinin katıldığı içkili partinin, sabahın erken saatlerine kadar sürdüğü bildirildi. Aynı gün Başbakanlık konutunun bahçesinde yine 30 kişilik bir sosyal etkinlik daha yapıldığı ve bu iki grubun ilerleyen saatlerde birleştiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Olayın ortaya çıkmasının ardından Başbakanlık Sözcüsü, partilerle ilgili açıklama yaparak Kraliçe’den özür diledi. Başbakan’ın bu partiye katılmadığı söylense de, Johnson, kısıtlamalar zamanı katıldığı bir başka etkinlik için özür dilemişti. 

Boris için yolun sonu mu