Dünya Bu da Wagner’in kutlaması!

Bu da Wagner’in kutlaması!

17.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın paralı asker grubu Wagner, Ortodoks Paskalyası nedeniyle en az 100 Ukraynalı tutsağı Ukrayna ordusuna teslim ettiğini açıkladı.

Bu da Wagner’in kutlaması

 

Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'da yaklaşık 100 tutsağı Ortodoks Paskalyası nedeniyle Ukrayna ordusuna teslim etti. Grubun kurucusu Yevgeny Prigozhin, bir Telegram videosunda, tutsaklara "Hepsini hazırlayın, yemek ve su verin, yaralarını kontrol edin" dedi. Videoda, Ukraynalı bir tutsak grubuna, Ortodoks Paskalyası nedeniyle Ukrayna güçlerine teslim edilecekleri söylendi.

Haberin Devamı

'UMARIM TEKRAR ELİMİZE DÜŞMEZSİNİZ'

Wagner askerlerinden biri, serbest bırakılan Ukraynalı gruba "Umarım tekrar elimize düşmezsiniz" dedi. Daha sonra 100'den fazla Ukraynalı tutsağın beyaz bir bayrakla birlikte bir tankın üzerinde çamurlu bir yolda ilerlediği görüldü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin özel kalem müdürü Andriy Yermak, 130 Ukraynalı savaş esirinin serbest bırakıldığını ve "Paskalya takası" ile evlerine döndüklerini açıkladı. Yermak, kaç Rus tutsağın geri gönderildiğine ilişkin detay vermedi.

Bu arada, Rusya'nın Donetsk bölgesindeki Sloviansk kentine düzenlediği bombardımanda 5 katlı bir apartman hedef alındı ve 11 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.