Dünya Bu ilk olayı değilmiş! Katil saksağanlar saldırıda

Bu ilk olayı değilmiş! Katil saksağanlar saldırıda

12.08.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

Avustralya'da yaşanan olayda 5 aylık Mia, saksağan saldırısında annesinin kucağından yere düşmüştü. Bu haberin ses getirmesinin ardından yaklaşık 11 yıl önce benzer bir olay daha yaşanmış.

Bu ilk olayı değilmiş Katil saksağanlar saldırıda

12 yaşındaki Ivan, bir saksağanın saldırısına uğradı ve kaçarken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. 2010 yılında yaşanan bu olayda saldırgan saksağanların insanların canına kast ettiğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

Direkt saksağanın öldürmediği insanlar bir şekilde onlardan kaçarken yaşadıkları kazalar sebebiyle hayatlarını kaybediyor. Queensland’de yaşayan Ivan Sthrowski-Wood, saldırgan bir saksağandan kaçmaya başladı. Kaçtığı sırada bir otomobil karşısına çıktı ve çocuk aracın altında kaldı.

DAHA ÖNCE DE BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞ

Ivan’ın kız kardeşi Susie Sthrowski-Wood, The Courier Mail’e verdiği bir röportajda, Mia olayını öğrendiğinde kalbinin sıkıştığını söyledi. Çok üzüldüğünü söyleyen Susie, saksağan sebebiyle 5 aylık bebeğin kafa travması geçirdiğini öğrendiği anda kardeşinin aklına geldiğini söylüyor.

Bu ilk olayı değilmiş Katil saksağanlar saldırıda

Mia’nın hayatını kaybetmesinin en az kardeşi kadar kendisini etkilediğini söyleyen Susie, ‘’Ivan şu an yaşasaydı 23 yaşında olacaktı’’ diyor.

Haberin Devamı

Daily Mail Australia, yerel halkın Glindemann Parkı'nın saldırgan kuşlarını zehirli yiyecek vererek öldürmeye çalıştığını gözler önüne seriyor. Saldırgan saksağanların neden böyle davrandıkları bilinmiyor ve halk eğer belediye bu işe el atmazsa kendi yöntemlerini hayata geçireceklerini söylüyor.