Dünya ‘Bu kedilerin üremesi engellensin’ talebi

‘Bu kedilerin üremesi engellensin’ talebi 

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li pop star Taylor Swift ve İngiliz şarkıcı Ed Sheeran gibi birçok ünlü evlerinde Scottish Fold cinsi kedi besliyor.

‘Bu kedilerin üremesi engellensin’ talebi

Ancak Scottish Fold cinsi kedilerin sorunlu kıkırdağa neden olan genetik bir problem yüzünden doğuştan gelen eklem rahatsızlıkları yaşadığı belirtiliyor. İngiltere’de insanları kedilerin hayat
hakkı konusunda eğiten “Cats Protection” adlı dernek de tedavisi pek sonuç vermeyen  bu rahatsızlıklar nedeniyle Scottish Fold cinsi kedilerin üremelerinin önlenmesini istiyor.

Haberin Devamı

‘Ünlüler özendirmesin’

Dernek, Taylor Swift ve Ed Sheeran gibi ünlülerden de hayranlarının bu ırktan kedi almaları konusunda özendirici olmamasını talep ediyor. Taylor Swift, iki Scottish Fold kedisiyle fotoğraflarını 230 milyon Instagram takipçisiyle düzenli olarak paylaşıyor. Ed Sheeran da aynı cins kedisi için ayrı bir sosyal medya hesabı oluşturdu. İngiltere’de Scottish Fold kedilerin her birinin internetteki satış fiyatının bin sterlini geçtiği kaydediliyor. Dernek raporunda da İngiltere’de bu yıl 110 bin Scottish Fold cinsi kedi alındığına yer verildi. Bu, bu türün, İngiltere’deki tüm kedi popülasyonunun yüzde 1’ine çıktığı anlamına geliyor.