Dünya Bu kez okula saldırı

Bu kez okula saldırı

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde yaklaşık 90 sivilin sığındığı bir okula yapılan saldırı sonrası binadan 30 kişi sağ olarak çıkarılırken, 60 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor.

Bu kez okula saldırı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları durmaksızın sürüyor. Son olarak ülkenin doğusundaki Bilohorivka köyünde yer alan bir okul binasının Rusya tarafından bombalandığı açıklanırken, 60 kişinin enkaz altında olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Luhansk Bölgesi’nin Valisi Serhiy Gayday, yaklaşık 90 sivilin sığındığı okulun Cumartesi günü Rus güçlerince vurulduğunu ve ardından binada yangın çıktığını belirtti. Yangının yaklaşık 4 saatte söndürülmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başladıklarını ve iki kişinin cansız bedenine ulaştıklarını söyleyen Gayday, “Enkaz altından 30 kişi çıkarıldı. Yedisi yaralı. 60 kişi de muhtemelen enkaz altında hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.

Kurtarma çalışmaları sürerken, aynı gün bu kez de Luhansk yakınlarındaki Privilia kentine Ruslar tarafından düzenlenen topçu saldırılarında 11 ve 14 yaşlarındaki iki gencin de hayatını kaybettiği belirtildi. 

Direnişe devam

Öte yandan Mariupol’daki Azovstal çelik fabrikasında Ukraynalı askerlerin direnişi sürüyor. Buradaki Azov Taburu’nun yetkilileri, önceki gece Rusların savaş uçakları, top atışları ve tanklarla saldırdığını belirtti. Yetkililer, fabrikada yaralılar olduğunu da tekrarladı. Fabrikadaki sivillerin ise tamamının tahliye edildiği bildirilmişti.

Haberin Devamı

Jill Biden sürpriz yaptı! 

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden, önceden planlanmayan bir şekilde, “Anneler Günü”nde Polonya’dan Ukrayna’ya geçti. Ülkenin güneybatısındaki Uzhhorod’a yapılan sürpriz ziyarette, Jill Biden, Ukraynalı first lady Olena Zelenska ile bir araya geldi. Biden, Zelenska’ya “Anneler Günü’nde gelmek istedim” derken, Zelenska da, ziyaretin önemine ve gösterilen cesarete vurgu yaptı.

Ukrayna’nın Zafer Günü’nü de kutladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün kutlanacak, Sovyet güçlerinin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi ordusu karşısında zafer kazanmasının 77. yıldönümü nedeniyle, aralarında Ukrayna’nın da bulunduğu dış ülke liderlerine kutlama mesajı gönderdi. Sputnik’in haberine göre, Kremlin’den yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda Sovyet güçlerinin Nazi ordusu karşısında kazandıkları zaferin 77. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Abhazya, Güney Osetya liderlerine ve halklarına kutlama mesajları gönderdi” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Putin’in savaş açtığı Ukrayna ile bazı bölgelerini daha önce işgal ettiği Gürcistan halklarının da Zafer Günü’nü kutlaması dikkat çekti. Rus lider, Ukraynalı savaş gazilerine ve halka yönelik mesajında da “İçtenlikle, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın Ukraynalı gazilerine zihinsel dayanıklılık, sağlık ve uzun ömür, tüm Ukrayna halkına ise barışçıl ve adil bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.