Dünya Bu kez Simpsonlar değil! Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

Bu kez Simpsonlar değil! Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

18.02.2022 - 06:50 | Son Güncellenme:

Dünya gündeminin bir numaralı maddesini oluşturan Ukrayna krizi, sosyal medyada da kendine geniş yer buluyor. Dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcıları, kimi zaman endişelerini, kimi zaman da esprilerini çeşitli platformlarda paylaşıyor. Bunlardan bir tanesi var ki, gündeme bomba gibi düştü. Bu kez Simpsonların bir kehaneti değil ama bir diğer çizgi dizinin tahmini ya da tespiti viral oldu dersek yanlış olmaz.

Derleyen: Nazlı Erdol / Milliyet.com.tr - Dünyanın hem gözü hem de kulağı, Rusya - Ukrayna krizinde. Başta ABD olmak üzere Batılı güçler Ukrayna'da olası bir Rus saldırısının her an başlayabileceği konusunda diken üstünde. Rusya ise, tansiyonun bilinçli olarak yükseltildiği görüşünde. ABD medyası, Rusya'nın Ukrayna'yı 15 ya da 16 Şubat'ta işgal edeceğini yazarken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen cuma yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna işgalinin Pekin'deki Kış Olimpiyatları bitmeden, yani 20 Şubat'tan önce başlayabileceğini ileri sürmüştü. Rus medyası ise bu açıklamaları ve ortaya atılan senaryoları, "Batı'nın bir hezeyanı" ya da "işgal histerisi" olarak nitelendiriyor.

Haberin Devamı

KEHANETLERİYLE ÜNLÜ SIMPSONS'A RAKİP ÇIKTI

Dünyada bir numaralı gündem maddesi olan Ukrayna krizi, sosyal medyada da geniş yer buluyor. Yeryüzünün dört bir yanından insanlar, krize bakış açılarını kimi zaman endişeli kimi zaman da esprili bir dille yansıtıyor. Bu paylaşımlardan biri de ekonomist ve araştırmacı gazeteci Erik Meyersson'dan geldi. Meyersson, tutan tahmin ve öngörüleriyle defalarca gündem yaratan kült çizgi dizi Simpsons'a rakip çıkardı: Family Guy...

 PUTİN BATI'YA KARŞI

Seth MacFarlane'in yaratıcısı olduğu ve ilk olarak 1999 yılında yayınlanarak izleyici ile buluşan Family Guy, 20 sezondur devam ediyor. Erik Meyersson, Peter Griffin ve ailesinin maceralarının anlatıldığı komedi dizisinin sekizinci sezonunda yayınlanan üçüncü bölümden bir kesiti paylaştı. 

Haberin Devamı

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

Bu bölümde Chevy Chase ve Dan Aykroyd'un yardımıyla Stewie ve Brian, Belediye Başkanı West'in bir Soğuk Savaş casusu olduğunu keşfediyor ve ardından birlikte Rusya'ya gidiyor. Ancak Rusya'ya adım attıkları anda yakalanıp Putin'in ofisine götürülüyorlar. Korku içindeki dörtlü, önce Putin'in paltosunu asmak için kullandığı askıdan, ardından kravatını asmak için duvara doğru attığı oktan ve son olarak sigarasını yakmak için kullandığı Kalaşnikof'tan ürküyor.

'TESPİT GİBİ TESPİT'

Putin'in her yeni hareketiyle dehşete düşen ve ardından derin bir nefes alan dörtlünün bu hali, sosyal medyada Putin ve Batı'nın ilişkisine benzetildi. Özellikle Twitter'da yüzlerce kez paylaşılan ve çizgi dizinin "Spies Reminiscent of Us" bölümünden alınan 17 saniyelik video için, "Putin ve Batı", "Tam olarak yaşadığımız durum", "Tespit gibi tespit", "Putin aynen böyle oynuyor" gibi yorumlar yapıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise kehanetleriyle gündeme yön veren çizgi dizi Simpsonlar'a yeni bir rakip geldiğini vurguladı ve Family Guy dizisi yaratıcılarını başarılı tespitinden ötürü tebrik etti.

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

SIMPSONLAR NELERİ BİLMEDİ Kİ...

Sosyal medya kullanıcıları ve dizi hayranları ne zaman benzer bir öngörüyü fark etse internet adeta çalkalanıyor. 1989'dan beri yayında olan Simpsons, genellikle bu unvanı başkalarına kaptırmazdı. 2007 yılında da sinema filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkan Simpsons, hala gezegeni kasıp kavurmaya devam eden koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bir dizi ürkütücü tahmin yaptı.

Haberin Devamı

Efsane dizinin, Donald Trump'ın başkanlığından, üç gözlü bir mutant balığın keşfine, Beyrut patlamasına ve hatta Londra'daki gökdelen The Shard'ın dikilmesine kadar dünyanın dört bir yanından pek çok büyük olayı öngördüğü biliniyor. Simpsonlar ayrıca, Dünya Kupası ve Super Bowl'un kazananlarını doğru şekilde tahmin etti. Bununla da kalmadı ve 2017 yılındaki Super Bowl'da, Lady Gaga'nın unutulmaz devre arası şovundaki performansından önce "gökten indiğini" gösterdi. Kült çizgi dizi ayrıca, Virgin Galactic'in 70 yaşındaki kurucusu, işadamı Sir Richard Branson'ın uzaya çıktığını da bildi.

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

İŞTE 2022 KEHANETLERİ

Küresel olayları onlarca yıl önce öngörebilmesiyle dünyayı hayrete düşüren Simpsonlar, 2022 için de tahminlerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

SANAL GERÇEK YEMEKLER

Simpsonlar, Homer ve Marge'ın sanal gerçeklik gözlükleri ve besleme tüplerinin yardımıyla bir miktar "sanal şekerleme" ile kendilerini şımarttıkları 2030 yılına, geleceğe seyahat etmeyi başarmışlardı. Cornell Üniversitesi'ndeki gıda bilimcileri, rahatlatıcı bir sanal gerçeklik ortamında tüketilen peynirin daha lezzetli olduğunu keşfetti. Royal Caribbean ise, misafirlerine yolculuklarında Sanal Gerçeklik yemek deneyimi yaşatmak için teknoloji geliştirmeye çalışıyor.

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

MARS'I KOLONİLEŞTİRMEK

Mars'a gitme hayalleri kuran Lisa, annesi Marge'ın hoşnutsuzluğuna rağmen Kızıl Gezegen'e tek yönlü bir gezi için kaydoluyor. Bu da tüm ailenin aynı anda 2026 yılında gerçekleşmesi gereken geziye kaydolmasına neden oluyor. Elon Musk ve SpaceX'teki ekibi, 2022'de Mars'a giden kargo gemileri geliştirmeye çalışıyor.

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

BAŞKAN ADAYI IVANKA TRUMP

Simpsonlar, Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın, babasının göreve başlamasından önce veya sonra Başkanlığa aday olduğunu sık sık işaret etti. Gerçek hayatta ise, Ivanka Trump, Başkan olmak için gerekli şartları barındırıyor ve aday olması şaşırtıcı değil.

Haberin Devamı

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

DÜNYAYI ELE GEÇİREN ROBOTLAR

Simpson ailesi, her araçta robotların bulunduğu bir eğlence parkını ziyaret etti. En sonunda robotlar kontrolü kaybetti ve çevrelerindeki çoğu insanı öldürdü. Halk arasında “Yapay Zekanın babası” olarak bilinen Jürgen Schmidhuber, robotların birkaç on yıl içinde dünyayı kolaylıkla ele geçirebileceğini tahmin ediyor.

Bu kez Simpsonlar değil Sosyal medya çalkalanıyor, Putin...

MÜZİKLE ZİHİN KONTROLÜ

2001'de ekranlara gelen bir bölümde Bart ve arkadaşları, çocukları bilinçaltı mesajlarla besleyerek zihinleri müzik yoluyla kontrol etmeye çalışmak için Deniz Kuvvetleri'nin bir projesi olan bir grupta yer alıyor. Pek çok insan hala hip-hop müziğinin dinleyicilerin zihinlerini kontrol etmek için kullanıldığına inandığından, bu gelişme, halihazırda gerçekleşmiş olan bir tahminler listesinde düşünülebilir.