Dünya Buça’da dehşetin izlerini gördüler

Buça’da dehşetin izlerini gördüler

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’ya giden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Buça’daki dehşetin izlerini yakından gördü

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giderken, ikili, Buça’da gördükleri karşısında dehşete düştü.

Haberin Devamı

Borrell ile Polonya’dan trenle Kiev’e ulaşan Von der Leyen, Tiwtter’da "Kiev'i dört gözle bekliyorum" ifadesiyle birlikte Ukrayna treninden inerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Von der Leyen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen saldırıda yaşanan can kaybını "korkunç" olarak niteledi.

Ziyaretinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye AB üyelik hedefi konusunda destek ve güvence vermeyi amaçladığını belirten Von der Leyen, "Genellikle AB konseyinin üyelik başvurusunu kabul etmesi yıllar alır, ancak Ukrayna bunu bir veya iki hafta içinde yaptı ve mümkün olan en kısa sürede ilerlemek istiyorum. Hedefimiz bu yaz Ukrayna'nın konseye başvurusunu sunmak” dedi.

Haberin Devamı

Buça’da dehşetin izlerini gördüler

BUÇA’YA DA GEÇTİLER

Ursula Von der Leyen ve Josep Borrell, Rusların çekildiği ve 400’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Buça’ya da geçti. Vol Der Leyen, burada yaptığı açıklamada da "Bucha'da insanlığımızın parçalandığını gördük" ifadesini kullandı.

Von der Leyen, "Burada akla hayale gelmeyen şeyler oldu. Putin'in ordusunun zalim yüzünü, bu şehri işgal ederken ki pervasızlığını ve soğukkanlılığını gördük. Buça'da insanlığımızın parçalandığını gördük" dedi. Ukraynalıların insanlığı savunduğunu belirten Von der Leyen, "Avrupa'nın sınırlarını, demokrasiyi ve insanlığı savunuyorlar. Bu nedenle biz Ukraynalıların yanındayız" diye konuştu.

BUÇA GİBİ ÇOK YER VAR!

Rus ordusunun Kiev yakınlarındaki Buça’da gerçekleştirdiği katliamın, ülkenin birçok noktasında yaşanmış olmasından endişe ediliyor. Nitekim, Borodyanka’daki yıkımın boyutu ortaya çıktıkça, bu kasabada da çok sayıda sivilin öldürüldüğü anlaşıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gece yarısı yaptığı konuşmada, Borodyanka’nın Buça’ya göre “çok daha korkunç bir durumda olduğunu” söyledi. Borodyanka’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. 

Buça’da dehşetin izlerini gördüler

TIRNAKLARINDAN TANIDILAR...

Ukrayna’nın Buça kasabasındaki vahşette hayatını kaybeden bir kadının kimliği, kırmızı ojeleri ve özel tırnak tasarımı sayesinde tespit edildi. İrina Filkina adlı kadına ilişkin çarpıcı hikayeyi CNN gündeme getirirken, aynı zamanda makyaj blogger'ı olan kadının, tırnaklarından birine her zaman kalp motifi yaptığı, kimliğinin de bu şekilde belirlendiği kaydedildi. Haberde, Irina'nın cesedini, ona tırnak bakımı konusunda dersler veren makyaj sanatçısı Anastasiia Subacheva’nın teşhis ettiği, drone görüntülerinde Filkina’nın bisikletle işten dönerken Rus tankından açılan ateş sonucu öldüğünün belirlendiği belirtildi.

 

 

Yazarlar