Dünya Bugün şenlik var! 36 yıl sonra serbest...

Bugün şenlik var! 36 yıl sonra serbest...

17.05.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Porto Riko'da ABD'den bağımsızlık yanlısı lideri Oscar Lopez Rivera 36 yıl sonra serbest bırakıldı. Binlerce destekçisi olan Rivera'nın özgürlüğünü kutlamak için bugün herkesin sokaklara çıkması bekleniyor.

Bugün şenlik var 36 yıl sonra serbest...

ABD'den bağımsızlık isteyen Porto Rikolu paramilis örgüt Ulusal Kurtuluş Silahlı Kuvvetleri (FALN) üyesi Oscar Lopez Rivera 36 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu.

Haberin Devamı

1981 yılında ABD'de isyana teşvik edici plan yapmaktan hapis ceazası alan Rivera'nın serbest bırakılması için destekçileri yıllardır kampanya yürütüyordu. 55 yıl hapse mahkum edilen ve uzun yıllar demir parmaklıklar ardında kalan Rivera'nın cezası, bu yılın başında ABD'nin eski Başkanı Barack Obama tarafından ev hapsine çevrilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, 2015 yılı başında, Porto Rikolu Rivera karşılığında, cezaevindeki muhalif lider Leopoldo Lopez'in serbest bırakılması önerisi, ABD tarafından reddedilmişti.

FALN örgütünün liderlerinden 74 yaşındaki Rivera'nın serbest bırakılmasının, binlerce destekçisi tarafından bugün büyük bir şenliğe dönüşmesi bekleniyor.

Paramilis örgüt Ulusal Kurtuluş Silahlı Kuvvetleri (FALN) New York, Chicago, Washington ve Porto Riko'da 1970'li yıllarda ve 1980'lerin başında hükümet binalarına, mağazalara, banka ve restoranlara düzenlenen 100'den fazla saldırıyı üstlenmişti.