Dünya Bulgaristan'da eski başbakana gözaltı

Bulgaristan'da eski başbakana gözaltı

19.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bulgaristan eski başbakanı Boyko Borissov, önceki akşam Avrupa Birliği savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Bulgaristanda eski başbakana gözaltı

İsmail ŞAHİN Borisov'un, başkent Sofya'daki evinde gözaltına alındığı belirtilirken, polisin, ülke çapında eşzamanlı operasyon düzenlediği, Borisov ile birlikte finans eski bakanı Vladislav Goranov, Parlamento eski Bütçe Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova ve ise hükümetin basın iletişim başkanı Sevdaline Arnaudova'nın da gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, Borissov'un 24 saat gözaltında tutulduğunu söylerken, Başbakan Kiril Petkov ise sosyal medya hesabından, “Kimse kanunların üstünde değil” paylaşımı yaptı. Bulgar basını, Borisov'un, AB fonlarının amacı dışında kullanımı konusunda 120 ayrı soruşturma bulunduğunu belirtirken, Maliye Bakanı Asen Vasilev, kamu ihaleleri, tarım sübvansiyonları, inşaat ve koronavirüs fonlarında 556 milyon leva'lık (yaklaşık 285 milyon euro) bir vurgunun söz konusu olduğunu ifade etti.

Öte yandan önceki akşam ve dün parlamento binası önünde toplanan kalabalık Borisov'un serbest bırakılması için eylem yaparken parlamento içinde de milletvekilleri arasında arbede yaşandı.