Dünya Bunu da yaptı mı?

Bunu da yaptı mı?

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, hafta sonunda hayatını kaybeden Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Arizona Senatörü John McCain için Beyaz Saray yetkililerinin hazırladığı “övgü dolu” yazılı açıklamayı engellediği iddia edildi.

Bunu da yaptı mı

ABD medyasında yer alan ve görevdeki üst düzey bazı hükümet yetkililerine dayandırılan iddiaya göre, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ve Trump’ın Özel Kalem Müdürü John Kelly öncülüğünde hazırlanan, McCain’den “kahraman” olarak söz eden yazılı taziye açıklaması, Trump tarafından engellendi. Trump, bunun yerine kendi Twitter hesabından McCain’in ailesine taziye dileğini ileten bir paylaşımda bulunmakla yetindi.

Haberin Devamı

Rakibine vasiyet

Öte yandan McCain’in, 2 Eylül’de Maryland eyaletinde bulunan Deniz Harp Okulu’ndaki mezarlığa defnedileceği açıklandı. Senatör için önce çarşamba günü Arizona’da, cuma günü ise Washington’da Kongre binasında ayrı iki tören düzenleneceği bildirildi.

McCain’in, eski ABD başkanları Barack Obama ve George W. Bush’un, cenazede konuşma yapmasını vasiyet ettiği bildirildi. Ölmeden önce vasiyette bulunan McCain’in, Trump’ın cenazeye katılmasını istemediği ve eski rakibi Obama’dan ricada bulunduğu belirtildi.

Bunu da yaptı mı