Dünya California'da iki silahlı saldırı daha! En az yedi ölü

California'da iki silahlı saldırı daha! En az yedi ölü

24.01.2023 - 07:44 | Son Güncellenme:

ABD'nin batı eyaletinde bir dans okulunda 11 insanın öldüğü saldırıyı henüz 48 saat geçmeden yenileri izledi. Yarı otomatik bir tabancayla iki ayrı yerde ateş açan 67 yaşındaki erkek, katliam yaptı.

Californiada iki silahlı saldırı daha En az yedi ölü

ABD'de bir dans okulunu kana bulayan silahlı saldırıdan yalnızca iki gün sonra bu kez iki ayrı noktada saldırı gerçekleşti. California eyaletindeki sahil şehri Half Moon Bay'de duyulan silah seslerinin en az yedi kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Haberin Devamı

Son Francisco'nun 50 kilometre güneyinde yer alan Half Moon Bay'de, Zhao Chunli adlı saldırgan iki ayrı yerde ateş açtı.

67 yaşındaki erkeğin ilk saldırısı, bir mantar çiftliğinde yrel saatle 14.22'de gerçekleşti. Saldırgan burada dört kişiyi vurarak öldürdü.

Zhao Chunli'nin bir taşımacılık şirketinin yanında açtığı ateş sonucu ise üç kişi hayatını kaybetti. Ağır yaralı bir kurbanın tedavisi ise hastanede devam ediyor.

Yerel medyaya konuşan yetkililer, kurbanların Çinli çiftçiler olduğunu aktardı.

Chunli, saldırılardan iki saat sonra bir yerel polis karakoluna teslim oldu. San Mateo County Şerifi Christina Corpus, saldırganın yarı otomatik bir tabanca kullandığı bilgisini verdi.

Şerif Corpus okuldan yeni dönen bazı çocukların saldırıya tanık olduğunu da sözlerine ekledi, "Bu tarif edilemez" dedi.

Haberin Devamı

Dedektifler, henüz saldırıların sebebini belirleyebilmiş değil.

Californiada iki silahlı saldırı daha En az yedi ölü

Half Moon Bay'deki saldırılar, Monterey Park'taki bir dans okulunda can veren 11 insanın yasını tutan California'da şok etkisi yarattı. ABD'nin batı eyaletinde yalnızca 48 saatteki üç saldırıda 18 kişinin öldüğü, kayıtlara geçti.

California Valisi Gavin Newsom ise, Monterey'deki saldırının kurbanlarıyla hastanede buluştuğu sırada Half Moon Bay'deki saldırıdan haberdar edildiğini söyledi, "Trajedi üstüne trajedi" dedi.

Monterey Park kentinde hafta sonu kutlanan Çin Yeni Yılı bir saldırganın makineli tüfekle ateş açması sonucu kana bulanmıştı.

11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda tetiği çeken isim, 72 yaşındaki Huu Can Tran. Saldırgan, ilk saldırıdan 30 dakika sonra yakınlardaki Lai Lai dans salonuna gitti. Burada iki kişi Huu Can Tran'ın elindeki silahı almayı başardı.

Beyaz bir minibüsle olay yerinden kaçan Huu Can Tran'ın peşine polis ekipleri düştü. Saldırgan, söz konusu beyaz minibüste intihar etti.

Los Angeles yakınlarıdaki Monterey Park, Asya kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri.