Dünya Can kaybı dehşet verici! Temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor

Can kaybı dehşet verici! Temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor

15.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’da sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Harabeye dönen Mariupol’un dışında başkent Kiev, Harkov ve Lviv yine Rus saldırılarının hedefindeydi. Mariupol’de temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor!

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı devam ederken, Rusya bombardımanlara ara vermeden devam ediyor. Son dönemde özellikle sivil yerleşim yerleri üzerinde gerçekleşen bombardımanlar tüm dünyanın büyük tepkisini çekiyor.

Haberin Devamı

Mariupol gibi bazı kentlerde Rus saldırıları o kadar yoğun, sivil can kaybı o kadar fazla ki, hayatını kaybedenler cenaze töreni gerçekleştirilmeden toplu mezarlara gömülmek zorunda kalıyor. Abluka altındaki Mariupol'de, kentin dış bölgeleri Ruslar tarafından kontrol edildiği için, mezarlıklara da ulaşılamıyor ve kent içinde toplu mezarlar açılıyor. Hatta bazı kişiler aile üyelerini bahçelerine gömmek zorunda kalıyor. Mariupol'de, normalde sokakları temizleyen belediye görevlileri, sokaklardan ceset toplamak durumunda. Kentteki can kaybı sayısı ise dehşet verici. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovych, Mariupol’a yönelik bombardımanda 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Savaşta 90 çocuk öldü!

Bunun dışında ülkenin batısında bulunan kentlere yönelik saldırılar da sıklaştı. Dün Ukrayna'nın birçok kenti güne siren sesleriyle başladı. Başkent Kiev, Lviv ve Odessa gibi birçok kentte hava savunma sirenleri duyuldu. Kiev yakınlarındaki Antonov uçak fabrikasının Rus güçlerince vuruldu. Antonov fabrikasında kargo ve yolcu uçaklarının üretildiği belirtiliyor.

Kiev'de ayrıca bir binaya yönelik saldırıda da en az bir kişi öldü. Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda bulunan Harkov’da sivil yerleşimleri vurmasının ardından 11 çocuğun hayatını kaybettiği, 40’tan fazla sivilin de yaralandığı açıklandı. Harkov’da dün çok katlı binalar bombalandı. Ukrayna Başsavcılık Ofisi'nin açıklamasına göre Rusya'nın 24 Şubat tarihinde başlattığı savaşta şimdiye kadar 90 çocuk öldü, 100'den fazla çocuk da yaralandı. Kurbanların çoğunun Kiev, Harkov, Donetsk, Çernihiv, Sumi, Herson, Mikolayiv ve Zitomir bölgelerinde olduğu belirtildi.

‘Rusya 12 bin asker kaybetti’

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları 19 gündür aralıksız devam ederken Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Rusya, Ukrayna’da 12 binden fazla askeri personel, bin 249 adet zırhlı askeri araç, 77 uçak, 90 helikopter, 8 İHA, 389 tank kaybetti.

Haberin Devamı

NATO Litvanya’ya asker gönderiyor

NATO, İttifak üyesi Baltık ülkelerini savunmaya hazırlanıyor. NATO’nun Litvanya’nın doğusuna ilave asker göndereceği bildirildi. Litvanya Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “jeopolitik durumda meydana gelen değişikliklerin bir sonucu olarak” NATO’nun ülkeye binlerce ilave asker göndereceği belirtildi.

Odessa abluka altında!

Ukrayna’nın doğusu Rus işgali altında ve Azak Denizi’ne açılan liman kenti Mariupol tamamen Ruslar tarafından çevrelenmiş durumda. Bu durumda ülkenin batısında yer alan ve Karadeniz’e kıyısı olan Odessa kenti büyük önem kazanmış durumda. Ukrayna’nın deniz yolu ile dünyayla bağlantısı sağlayan Odessa’nın Rus gemileri tarafından ablukaya alındığı öğrenildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre, Rusya Ukrayna’yı Karadeniz’den de abluka altına aldı ve ülkenin deniz ticaretini yapmasını engellendi.

Can kaybı dehşet verici Temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, olay yerini inceledi. Rus füzelerinin hedefi olan başkentte yıkılan binaları inceleyen eski boks şampiyonu, geçtiğimiz günlerde, yaklaşan Rus işgaline karşı hazır olduklarını ve sonuna kadar savaşacaklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Can kaybı dehşet verici Temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor

O bebek ve annesini kaybettik!

Mariupol'de bombalanan çocuk hastanesinden çıkarılan ve sedye üzerinde çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan genç kadın, bebeğiyle beraber hayatını kaybetti.

Genç kadın enkaz haline dönen hastaneden çıkarılmış ve başka bir hastaneye kaldırılmıştı. Bu esnada çekilen fotoğraf, Rus saldırılarının korkunç yüzünü gözler önüne sermişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cerrah Timur Marin, kadının getirildiğinde leğen kemiğinin ezilmiş ve kalçasının da çıkmış olduğunu dile getirdi. Doktorlar kendisini hayatta tutmaya çalışırken karnındaki bebeği kaybettiğini anlayan anne adayının, sağlık görevlilerine, "Beni de öldürün" diye bağırmaya başladığı öğrenildi.

Doktorların bebeği sezaryen ile aldığını belirten Marin, "Ancak yaşam belirtisi göstermedi" ifadesini kullanırken, "Anneye yapılan 30 dakikadan fazla müdahale de sonuç vermedi" dedi. Eşinin ve babasının cansız bedenleri almaya geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Can kaybı dehşet verici Temizlik görevlileri sokaktan ceset topluyor

İtiraf ettiler: Plana göre gitmiyor

Rusya’nın Ukrayna’da karşılaştığı zorluk, ilk kez üst düzey bir isim tarafından itiraf edildi. Rusya Ulusal Muhafızları Şefi Viktor Zolotov, “İşlerin istediğimiz kadar hızlı gitmediğini kabul etmek durumundayım” dedi. Devlet Başkanı Putin’e yakın isimlerden olan eski bodyguard Zolotov, bu durumu ‘Ukrayna sivilleri içine saklanan aşırı milliyetçilere’ bağladı.

Çernobil’de yine büyük tehlike!

Ukrayna Enerji Bakanlığı, önceki gün Çernobil Nükleer Santrali’nde devam eden tamir çalışmalarının sona erdiğini ve santrale elektriğin yeniden sağlandığını açıklamıştı. Ancak dün nükleer tesiste yeniden elektriğin gittiği ve tehlikenin yeniden ortaya çıktığı öğrenildi. Rus birliklerinin Çernobil’e giden elektrik hatlarına zarar verdiği ve bu nedenle nükleer santralde soğutma sistemlerinin kapanma tehlikesi yaşadığı belirtiliyor. Soğutma sistemleri kapanırsa, santralde nükleer sızıntı meydana gelmesinden endişe ediliyor.