Dünya Cenaze ziyaretinde panik anları!

Cenaze ziyaretinde panik anları!

18.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Westminster Hall’daki naaşını görmek isteyenlerin oluşturduğu kuyrukta bulunan bir adamın koşarak tabuta dokunmaya çalışması panik yarattı.

Cenaze ziyaretinde panik anları

Tabuta koşan şahıs polisler tarafından yakalanırken, söz konusu şahsın kraliyet sancağını kaldırmaya çalıştığı ve ellerini kraliçenin tabutuna koyduğu düşünülüyor. Polis tarafından yapılan açıklamada, şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Töreni planlamak tam 20 yıl sürdü

Modern İngiliz tarihinin en büyük organizasyonlarından biri olarak görülen Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze törenini planlamanın 20 yıl sürdüğü ortaya çıktı. “The Times of London” gazetesine göre, cenaze törenini 20 yıl boyunca her türlü detayıyla uğraşarak planlayan kişi, babası 2022 yılında öldüğünde 18. Norfolk Dükü unvanını devralan Edward Fitzalan-Howard. Parlamento açılışı, Kraliyet cenaze törenleri ve hükümdarların taç giyme törenlerini planlamaktan sorumlu olduğu belirtilen Fitzalan-Howard’ın kraliçenin cenaze töreni için 20 yıllık çalışmayı ücretsiz yaptığı da aktarıldı.

Kuyruk için özel bir ekip çalıştı

Kraliçenin naaşını ziyaret etmek isteyen halk için oluşturulan kuyruk sistemi, özel bir ekip tarafından organize edildi. Cumbria Üniversitesi’nden Keith Still adlı profesörün, ekibiyle birlikte kraliçenin naaşına giden kuyruğu planladığı, ayrıca kraliçenin öldüğü Balmoral’dan doğduğu Aberdeen’e olan yolculuğu için de analiz ve tavsiyelerde bulunarak, planları gözden geçirdiği belirtildi. Prof. Still’in 30 yıl boyunca “kalabalık bilimi” üzerinde ders ve danışmanlık verdiği de kaydedildi.

Haberin Devamı

Ziyaret süresi 24 saate uzadı

İngiltere Hükümeti, kraliçeye saygılarını sunmak için naaşını görmek isteyenlerin 24 saatten fazla beklemek zorunda kalacakları konusunda uyarıda bulundu. Binlerce kişiden oluşan kuyruk uzaydan bile görülebilirken, dünyanın en uzun kuyruğu olduğu belirtildi. Kuyruğun 10 kilometreyi bulduğu Londra’da insanların organizasyonu ve ihtiyaçları için de çalışmalar durmaksızın sürüyor. Yüzlerce mobil tuvalet, giriş çıkışlar için bileklik sistemi ve 1000 güvenlik görevlisinin yanı sıra, sürekli hareket eden insan kalabalığını yönetmek için gönüllülerin de çalıştığı belirtildi.

David Beckham da kuyrukta bekledi

İngiltere’nin efsanevi futbolcularından David Beckham da Kraliçe 2. Elizabeth’e saygılarını sunmak için sıraya girdi. Kraliçe’nin naaşı başında gözyaşlarını tutamayan Beckham’a bir İngiliz milletvekili tarafından öne geçme şansı verilmesine rağmen, kuyruğa girmeyi tercih ettiği öğrenildi. Beckham, 13 saat kuyrukta bekledikten sonra kraliçeye saygılarını sundu.

Haberin Devamı

Cenaze ziyaretinde panik anları