Dünya Çığlık çığlığa Dünya’ya bakış

Çığlık çığlığa Dünya’ya bakış

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

70 yaşındaki İngiliz iş insanı Richard Branson, ‘uzaya çıkan ilk milyarder’ ve ‘uzaya giden en yaşlı ikinci kişi’ oldu. Branson ve yanındakiler bir saat kaldıkları uzaydan Dünya’nın eğriliğini görebildi!

Çığlık çığlığa Dünya’ya bakış

DIŞ HABERLER - Rakipleri Elon Musk ve Jeff Bezos’u geride bırakarak uzaya giden ilk milyarder olan ‘Virgin Galactic’ şirketinin sahibi, İngiliz iş insanı Richard Branson, önceki gün 5 kişilik ekiple çıktığı yolculuğu başarıyla tamamladı. Branson ve ekibinin bulunduğu ‘VSS Unity’ adlı uzay aracı (roket) önceki gün ABD’den havalandı.İkiz gövdeli uçakla 15 km yüksekliğe çıkan VSS Unity, ardından uçaktan ayrılarak 20 dakikada Dünya’dan 88 km yükseğe çıktı. Branson ve ekibi, uzay sınırına ulaştıklarında 3-4 dakika sıfır yerçekimini tecrübe etti ve dünyanın eğriliğini görebildi.

Haberin Devamı

70 yaşındaki Branson, 1998’de 77 yaşındaki John Glenn’den sonra uzaya seyahat eden en yaşlı ikinci kişi oldu.

‘Hey aşağıdakiler...’

Toplam bir saatlik yolculuğun ardından yeryüzüne inen Branson ailesiyle kucaklaştı ve ekibiyle kutlama yaptı. Branson, uzaydayken çekilen ve yolculuğun ardından paylaşılan videoda “Aşağıdakilere sesleniyorum, hey siz, hayallerinize önem verin” dedi. Kendilerini uzaya gönderen dev uçağa annesi Eve’in adını veren Branson, “Hayalperest ve maceracı annem bana hayatı dolu yaşamayı öğretti” diye konuştu.

Branson’ın uzay ekibi

Richard Branson’a uzay yolculuğunda Virgin Galactic’te Baş Astronot Eğitmeni Beth Moses, Baş Operasyon Mühendisi Colin Bennett, Operasyon Başkan Yardımcısı Sirisha Bandla ve pilotlar Dave Mackay ile Michael Masucci eşlik etti.

Haberin Devamı

600 bilet satıldı

Virgin Galactic yolculuğu “Uzay turizmi için bir dönüm noktası” diye tanımladı. Şirketin uzay aracının 2022’deki ticari uçuşlara başlamadan önce 2 test uçuşu daha yapacağı bildirildi. Turistik uzay yolculuğu için bugüne dek 600 kişi şirketten 250 bin dolara bilet satın aldı.

Çığlık çığlığa Dünya’ya bakış