Dünya Çılgın politikacı hayatını kaybetti

Çılgın politikacı hayatını kaybetti

07.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de de yakından tanınan, dünya siyasetinin renkli ve bir o kadar da aykırı isimleri arasında yer alan aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Partisi (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti. Aynı zamanda bir Türkolog ve avukat olan 75 yaşındaki Jirinovski, uzunca bir süredir koronavirüs teşhisiyle tedavi altında bulunuyordu.

Çılgın politikacı hayatını kaybetti

Her ne kadar Türkolog olmasına rağmen, bir dönem Türkiye ve Azerbaycan aleyhine verdiği demeçleriyle de dikkat çeken Jirinovski, 2015'te Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından "İstanbul Boğazı’na atom bombası atalım!" ifadesini kullanmıştı. Son dönemde ise Türkiye hakkında bazı olumlu demeçler veren Rus politikacının, 1969'da Türkiye'de bir süre KGB ajanı olarak görev yaptığı ancak İncirlik'teki Amerikan üssüyle ilgili casusluk yaparken yakalanıp tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Her zaman ilginç demeçleri ve davranışlarıyla bilinen Jirinovski, 2004'te düzenlediği protesto gösterisine katılanlara para dağıtmış, 2014'te de Kremlin'in dışında bulunan bir fıskiyenin havuzuna girmişti. Jirinovski, 2018'de de devlet başkanlığına aday olmuştu.