Dünya Çölün ortasında varilde bulundular! Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp 'evlendiler'

Çölün ortasında varilde bulundular! Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp 'evlendiler'

16.01.2024 - 12:19 | Son Güncellenme:

ABD polisi, küçük çocukları kaçırıp istismar eden tarikatın yakalandığına dair görüntüleri yayınladı. Söz konusu görüntülerde iki kız kardeşin mavi bir varilin içindeyken bulunması dünya medyasında ses getirdi.

Çölün ortasında varilde bulundular Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp evlendiler

Amerika Birleşik Devletleri'nin 3 milyon nüfuslu Utah eyaletinde sekiz yaşındaki Dinah Coltharp ve dört yaşındaki Hattie Coltharp bir tarikat tarafından kaçırıldı. Ülkede gündem olayda küçük kızlar babaları John Coltharp tarafından alıkonuldu ve arkadaşı Samuel Shaffer'a teslim edildi, Shaffer de küçük kızlarla evlendi. ABD polisi ise yaptıkları çalışmalar sonucu günler sonra ortaya çıkarmayı başardı.

Haberin Devamı

Çölün ortasında varilde bulundular Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp evlendiler

SKANDAL DETAYLAR

Coltharp'ın kız kardeşi Cindi Ray, erkek kardeşinin Dinah ve Hattie'yi çocuk evliliğini normalleştirmesinden korktuğunu söyledi ve kardeşinin "Kıyamet hazırlığı" yaptığını söyledi. Söz konusu kız kardeş ayrıca tarikatın evlilik ve fuhuş ifşalarını polise detaylı olarak anlattı. Tarikatın kurallarına müritler ile evlenen herhangi bir kadın eşinin izin vermesi durumunda tarikattaki başka bir erkekle cinsel ilişkiye girebiliyor.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Shaffer'in Coltharp'ı tarikatın 'peygamberi' olarak başa geçmesi için yetiştirdiği belirtildi. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte 2018 yılında 26 yıl hapis cezası alan Shaffer duruşmada tecavüz ve istismar suçlarını kabul etti, küçük kızların babaları Coltharp da aynı cezayı aldı.

Haberin Devamı

Çölün ortasında varilde bulundular Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp evlendiler

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Dahası 2017 yılında yaşanan skandalın ilk görüntüleri ABD polisi tarafından yayınlandı. Tarikatın merkezlerinden birine baskın yapan yetkililer her yerde küçük kızları aramaya başladı. Samantha ve Hattie'yi polislerden saklamak dev mavi su varillerinde tutan tarikat üyeleri, kızları ayrıca 24 saat boyunca dondurucu soğukta bekletti.

Çölün ortasında varilde bulundular Rezaletin sonu yok: Küçük kızları kaçırıp evlendiler

REZALETİN SONU YOK

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde çocukların üzerinde sadece ince bir örtü olduğu ve ayaklarının çıplak olduğu görüldü. Kardeşlerin yanı sıra bir karavanda iki kız çocuğu daha bulundu, hepsi susuz ve açtı. Öte yandan davanın savcılarına göre tarikatın her iki lideri de 'peygamber' unvanına sahipti ve bu kişiler yaşları 6-8 arası değişen küçük kızlarla evliydiler. Mahkeme kayıtlarına göre istismara uğrayan bu kızlar ayrıca tarikat liderlerinin akrabasıydılar.