Dünya Dabıya ile geçmez dört sene!

Dabıya ile geçmez dört sene!

26.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Taşralı cahil’ olarak nitelendirdikleri George W. Bush ile dört yılı nasıl geçireceklerini düşündükçe Washington’lu seçkinlerin yüreği karalar bağlıyor

Dabıya ile geçmez dört sene

Dabıya ile geçmez dört sene!

‘Taşralı cahil’ olarak nitelendirdikleri George W. Bush ile dört yılı nasıl geçireceklerini düşündükçe Washington’lu seçkinlerin yüreği karalar bağlıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Texas’lı George Walker Bush 20 Ocak’ta Bill Clinton’dan devralacağı Beyaz Saray’a kendi tarzını taşıyacak. Uzun ve yıpratıcı seçim süreci boyunca "ABD Başkanlığı için yeterince zeki olmadığından", dünya hakkında ise tek kelimeyle "cahil" olduğundan bahsedilen Bush’un Beyaz Saray’a "ince ve seçkin" bir üslup getirmesi beklenmiyor.
Adındaki "W" nedeniyle "Dabılyu", ya da Texas aksanıyla "Dabıya" diye de anılan Bush basit zevkleri olan bir adam. En sevdiği yiyecekler yer fıstığı ezmesi, marmelatlı sandviç ve hindistan cevizli turta. Bir sinema salonunda en son seyrettiği film Austin Powers. Kitap ve rapor okumayı sevmiyor, televizyonda haber seyretmeyi de. Televizyonu, vakti müsaitse, beyzbol seyretmek için açıyor.
Uzun yıllarını Texas’ın dışına çıkmadan geçiren oğul Bush’un arkadaş çevresi de bu geçmişle şekillenmiş. Amerikalılar Beyaz Saray’da verilen partilerde bundan böyle daha sade, daha iddiasız tipler görmeye alışacaklar.
Hollywood’un starları artık Beyaz Saray’daki partilerde boy gösterip, Robert de Niro’nun Bill Clinton’a yaptığı gibi başkanın yanağından kesik almayacaklar. İki nedenle: Birincisi, Bush’un ezici çoğunluğu Demokrat olan Hollywood’dan pek arkadaşı yok; ikincisi, 54 yaşındaki Bush 14 yıl önce yaşında alkolü terk ettiği gibi parti vermeyi de bırakmış. Artık erken yatıp erken kalkıyor.
Beyaz Saray’daki resmi yemekler, resmi tarz giyimi mecbur kılsa da, Texas’lı Bush’un kendisini bununla mecbur hissedeceği sanılmıyor. Bush, smokin giymekten nefret ediyor. Daha geçen baharda Washington’da Cumhuriyetçi Parti’nin ABD çapındaki bin 500 önde gelenine verilen bir partide herkes smokinli ve papyonlu iken Bush’un sıradan bir koyu renkli takımla davete katıldığı halen hatırlarda.
Washingtonlu seçkinler taşralı Bush’un Beyaz Saray’a taşıyacağı, kimilerince "avam" olarak nitelendirilen yeni üsluba da alışacaklar. Eski first lady Nancy Reagan’ın basın danışmanı Sheila Tate, "Clinton için Arkansaslı olduk, Bush için de bir süre Texas’lı olacağız" diyor.

Bush’un EN’leri
Sinemada en son seyrettiği film: Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

• En çok sevdiği yiyecek: Yer fıstığı ezmesi
• En sevdiği aktör arkadaşı: Vurdulu - kırdılı "B" sınıfı filmlerin karate şampiyonu aktörü Chuck Norris.
• Nefret ettiği giysi: Smokin
• Telefizyondaki favorisi: Tuttuğu beyzbol takımı olan Texas Rangers’ın maçları. Texas Rangers son olarak 11 Aralık’ta beyzbol starı Alex Rodriguez’i 10 yıllığına 252 milyon dolar karşılığında transfer ederek sükse yaptı.
• Hollywood’daki tek destekçisi: Müteveffa yönetmen John Derek’in 70’lerin sonunda lanse ettiği eşi, erotizmin sembolü olarak ünlenen, ama artık orta yaşlı ve alımlı bir kadın haline gelmiş olan Bo Derek.




DÜNYA