Dünya Danimarka Kraliçesi hanedanı küçülttü! Oğlu isyan etti

Danimarka Kraliçesi hanedanı küçülttü! Oğlu isyan etti

30.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka Kraliçesi Margrethe, dört torununun kraliyet unvanlarını elinden aldı. Gerekçe ‘görevlerle sınırlandırılmadan kendi hayatlarını şekillendirebilmeleri’. Ancak babaları bu duruma isyan etti.

Danimarka Kraliçesi hanedanı küçülttü Oğlu isyan etti

Avrupa’nın tek hüküm süren kraliçesi ve kıtanın en uzun süre hizmet veren hükümdarı olan Danimarka Kraliçesi Margrethe’nin sekiz torunundan dördünün unvanlarını elinden aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Kraliyet sarayından yapılan açıklamada, “1 Ocak 2023 itibariyle, Majesteleri Prens Joachim’in torunları yalnızca Monpezat Kont ve Kontes unvanlarını kullanabilecekler, önceki unvanları olan Danimarka Prensi ve Prensesi artık ortadan kalkacak” denildi. Saray, “Kraliçe Majesteleri, kararıyla, dört torun için, Kraliyet Evi’ne resmi bir bağlılığın sahip olduğu özel hususlar ve yükümlülüklerle sınırlandırılmadan kendi varlıklarını şekillendirebilmeleri için çok daha büyük bir çerçeve oluşturmak istiyor” dedi.

Danimarka Kraliçesi hanedanı küçülttü Oğlu isyan etti

53 yaşındaki Prens Joachim’in iki evliliğinden olan Nikolai (23), Felix (20), Henrik (13) ve Athena (10) kraliyet unvanlarını kaybetti.

‘KİMLİKLERİ ALINDI’

Prens Joachim’in iki oğlunun annesi Kontes Alexandra, karar karşısında “şok” olduğunu söyledi, “Çocuklar kendilerini dışlanmış hissediyorlar. Kimliklerinin neden ellerinden alındığını anlayamıyorlar” dedi. Prens Joachim de ‘Hepimiz çok üzgünüz” açıklaması yaptı. Kraliçenin Veliaht Prens Frederik’ten doğan diğer dört torunu unvanlarını koruyacak, ancak sadece geleceğin kralı olan Prens Christian, reşit olduğunda maaş alacak.

Haberin Devamı

Danimarka Kraliçesi hanedanı küçülttü Oğlu isyan etti