Dünya ‘Demir Leydi her haliyle çekiciydi’

‘Demir Leydi her haliyle çekiciydi’

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de “demir leydi” olarak bilinen eski başbakan Margaret Thatcher’ın kendine has çekiciliğiyle birlikte beklenmedik bir şekilde seks sembolü olarak da görüldüğü iddia edildi.

‘Demir Leydi her haliyle çekiciydi’

DIŞ HABERLER - BBC’nin ünlü programı “Panorama”nın eski muhabiri Michael Cockerell, yeni yayımlanan “Liderlerimizin Maskesini Çıkarma: Bir Siyasi Belgesel Yapımcısının İtirafları” adlı kitabında ilginç iddialarda bulundu. Cockerell, pek çok kişinin Margaret Thatcher’i seksi bulduğuna değinirken
şu satırları kaleme aldı: “Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand, Thatcher için ‘Ünlü Roma İmparatoru Caligula’nın gözlerine ve Marilyn Monroe’nun ağzına sahip’ demişti.”

Haberin Devamı

Ayartıcı konuşmuş!

Margaret Thatcher ile üç kez röportaj yapan gazeteci Cockerell kitabında, seçim kampanyası sırasında İngiliz siyasetçiyle görüşmesinden anekdotlara da yer verdi. Röportajında “Kaç tane Thatcher olduğunu” soran Cockerell’e derin ve kısık bir sesle yanıt veren Margaret Thatcher, “En azından üç tane... Biri entelektüel olan, diğeri sezgisel olan, üçüncüsü ise evdeki kadın” demiş. Ses aralığını düşürmek için ses eğitimi aldığı bilinen Thatcher, söz konusu röportajda da gırtlaktan ve ayartıcı bir şekilde konuşmuş. Röportajı stüdyoda izleyen BBC’den Robin Day ise “Margaret Thatcher’ın seçim kampanyasının anlatılmamış hikâyesi budur; resmen Michael Cockerell ile ilişki yaşıyor” şeklinde yorum yapmış.