Dünya Denizaltı mezar oldu

Denizaltı mezar oldu

15.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın Mumbai kentinde nedeni bilinmeyen bir patlama sonucunda batan denizaltı mürettebatının büyük kısmının öldüğü düşünülüyor. Rus yapımı denizaltında daha önce de ölümlü kaza meydana gelmişti

Denizaltı mezar oldu

Hindistan’ın batısındaki Mumbai kentinde donanmaya ait bir denizaltı, nedeni henüz bilinmeyen bir patlamanın ardından alev alarak battı. Denizaltında görevli 18 personeli kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Ancak yetkililer 18 kişinin de ölmüş olabileceğini, hayat belirtisine rastlamadıklarını söyledi.
Donanma Sözcüsü Narendra Vispute, 16 yaşındaki Rus yapımı dizel-elektrikli INS Sindhurakshak denizaltısının bakım ve yenileme çalışmalarının ardından kısa bir süre önce Rusya’dan Hindistan’a döndüğünü belirtti. Donanma aynı denizaltıda 2010 yılında da patlama olduğunu, denizaltının batarya bölümündeki bu kaza sonucunda 1 denizcinin öldüğü, 2’sinin yaralandığını ifade etti. Hindistan’ın 14 dizel denizaltısı bulunuyor. Geçen yıl Rusya’dan 1 milyar Amerikan doları karşılığında 10 yıllık bir süre için Nerpa nükleer denizaltı kiralayan Hindistan, kendi nükleer denizaltısının inşasını 2 yıl içinde tamamlamayı amaçlıyor.

Yazarlar