Dünya Depp’in zaferi ‘unutulmaz’ oldu

Depp’in zaferi ‘unutulmaz’ oldu

03.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Johnny Depp, eski eşi Amber Heard’e açtığı itibar davasını kazanarak adını temize çıkarırken, 6 hafta boyunca milyonlarca insanın izlediği dava magazin dünyasının ‘unutulmazları’ arasında yerini aldı.

Depp’in zaferi ‘unutulmaz’ oldu

Hollywood yıldızı Johnny Depp, 2017’de boşandığı aktris eşi Amber Heard’e açtığı 50 milyon dolarlık “iftira” davasını kazanırken, ardında uzun yıllar konuşulacak bir dava süreci bıraktı. ABD’nin Virginia Eyaleti’nde 6 hafta süren duruşmada Depp’in Heard’e fiziksel ve cinsel saldırıda bulunduğu, Heard’ün aktörün parmağının ucunu şişeyle kopardığı, yatağına dışkısını yaptığı gibi çarpıcı iddialar gündeme gelmişti. 62 tanığın ifade verdiği duruşma sürecinin ardından jüri, 3 gün içerisinde sonuca vardı ve oybirliğiyle Depp’in lehinde karar aldı. Jüri, aktöre 15 milyon dolarlık tazminat verilmesi, Heard’ün açtığı karşı dava nedeniyle de 2 milyon dolar tazminatın aktrise ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

‘Juri hayatımı geri verdi’

Bunun sonucunda aktörün toplamda 8.3 milyon dolarlık tazminat alacağı belirtilirken, jüri kararının açıklandığı sırada önceden planlanan bir konser nedeniyle İngiltere’de olan Depp, “Jüri bugün bana hayatımı geri verdi. Onur duydum” dedi. Heard ise kararın ifade özgürlüğünü baltaladığını ve kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiğini gösterdiğini belirterek “Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz” dedi. Heard’ün avukatı Elaine Bredhoft temyize gitmeyi planladıklarını söyledi. Heard, 2018’de “Washington Post” gazetesi için yazdığı makalede kendisini “ev içi şiddet kurbanlarını temsil eden bir toplumsal figür” olarak tanımlayarak ismini geçirmese de aktörün kendisine şiddet uyguladığını ima etmişti. Depp, makalenin itibarını zedelediğini ve kariyerini bitirdiğini öne sürerek dava açmıştı.

Haberin Devamı

Kariyerleri nasıl etkilenecek?

Dava, Depp’in büyük hayran kitlesini ve potansiyel izlenme oranını ortaya koyarken, isminin de “kısmen” temize çıkmasını sağladı. Kararın ardından Depp için yeni projelerin kapısının aralanacağı düşünülürken, en ünlü filmi “Aquaman” olan ve genelde yan rollerde yer alan Heard’ün ise oyunculuk kariyerinden çok aktivizme yönelmesi bekleniyor.

Alpakaların sırrı çözüldü

Dava boyunca Depp hayranlarının adliyenin dışına kendi alpakalarını pankartlarla süsleyerek getirmesi dikkat çekmişti. Bu ilginç eylemin perde arkasında davanın başında hakkındaki şiddet suçlaması nedeniyle kendisini projesinden çıkaran Disney’in “300 milyon dolar ve bir milyon alpaka” teklif etse bile başka bir “Karayip Korsonları” filmi çekmeyeceğini söylemesi olduğu ortaya çıktı.

Heard iflas edebilir

Heard’ün avukatı Elaine Charlson, Heard’ün Depp’e 8 milyon dolarlık tazminatı “kesinlikle ödeyemeyeceğini” açıkladı. İflasla karşı karşıya olan Heard’ün kendisine ait olmayan bir evde yaşadığı ve düzenli bir gelirinin bulunmadığı biliniyor. Heard temyize gitmemeye karar verirse, mevcut ve gelecekteki film gelirlerine haciz gelebilir. Depp tazminattan feragat etmeye karar verirse Heard iflastan kurtulabilir.