Dünya Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

21.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belki de hiçbir prenses, Diana kadar dünyayı etkilemedi... Aşklarıyla, acılarıyla ve ölümüyle hâlâ yürekleri burkan Prenses Diana’yı farklı zamanlarda çok sayıda oyuncu canlandırdı. Türkiye’de de yeni gösterime giren “Spencer” filmi dolayısıyla, bugüne kadar “halkın prensesi”ni oynayan sanatçılar bir kez daha gündemde...

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Pelin Aykın - İngiltere Prensi Charles ile 1981 ile 1996 yılları arasında süren evliliği ihanet nedeniyle dünya basınında pek çok kez yer alan Galler Prensesi Diana, stili, yardım çalışmaları ve kraliyet kurallarını yıkmasıyla da popüler kültürü etkiledi. Kraliyet üyelerinden farklı bakış açısına sahip olması nedeniyle halkın sevgilisi haline gelen Diana, yaşarken birden fazla filme konu olmuştu. Ama ölümünden sonra da filmler, belgeseller ve tiyatrolar onun hikâyesini anlatmaya devam etti. 1997’de Paris’te şüpheli bir trafik kazasında ölmesiyle bir efsaneye dönüşen Diana’yı, son olarak ABD’li oyuncu Kristen Stewart bu hafta vizyona giren “Spencer” filminde canlandırdı.

Haberin Devamı

Kristen Stewart

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Kristen Stewart’ın Diana’yı canlandırdığı “Spencer” filmi, 1991 yılında prensesin boşanıp boşanmamayı düşündüğü Sandringham Köşkü’ndeki üç günlük Noel tatiline odaklanıyor. “The Hollywood Reporter” dergisinin baş film eleştirmeni David Rooney, incelemesinde filmi “cüretkâr bir şekilde orijinal” ve Stewart’ı “göz kamaştırıcı” olarak nitelendiriyor.

Elizabeth Debicki

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Elizabeth Debicki, “Crown” dizisinin Kasım 2022’de yayınlanacak olan 5’inci sezonunda Prenses Diana rolünü üstlenecek. Dizinin çekimlerinde Diana’nın ünlü “intikam elbisesiyle” görüntülenen Debicki’nin prensese benzerliği, oyunculuğuyla ilgili merakı da artırdı. Prens Charles’ın 1981’de verdiği bir röportajda gazetecinin kendisine evliliğinde sadık olup olmadığını sorması üzerine “İlişkimiz onarılamayacak noktalara ulaşana kadar sadıktım” cevabını vererek ihaneti kabul etmesinin ardından Diana, bir davette kraliyetin giyim kurallarına uymayan omuzları açık bu elbiseyi giymişti. Diana’nın kraliyete ve Charles’a karşı dik duruşunu bu kıyafetiyle sergilemesi nedeniyle söz konusu elbise “intikam elbisesi” olarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

Emma Corrin

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Netflix’in “Crown” dizisinin 4’üncü sezonunda Diana’yı Emma Corrin canlandırıyor. Performansı Corrin’e “en iyi kadın oyuncu” dalında Emmy adaylığı getirdi. Ancak, dizi için bazı yanlışlar olduğu gerekçesiyle eleştiri de yapıldı. Diana’nın arkadaşı Jemima Goldsmith de Crown’un prensesin hikâyesine saygı göstermediğini ifade ederek senaryo ekibinden ayrıldı. Dizide, Diana’nın kendisini aldatan Charles’a karşılık olarak birçok ilişki yaşadığı öne sürülüyor.

Jeanna de Waal

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Diana müzikalinde prensesi Jeanna de Waal canlandırıyor. Prenses Diana’nın hayatına odaklanan müzikalin senaryosuyla müzikleri David Bryan ve Joe DiPietro’ya ait. Müzikal, Kovid-19 pandemisi nedeniyle Mart 2020’de ertelendikten sonra bu ay Broadway’de sahnelenmeye başlandı. Ayrıca müzikal açılıştan önce de seyircisiz olarak kaydedildi. Dizi ve film izleme platormu Netflix, 1 Ekim itibariyla söz konusu kaydı seyircilerine sundu.

Haberin Devamı

Naomi Watts

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Naomi Watts, 2013 yılında biyografik drama “Diana”da başrol oynadı. Filmin senaryosu, Kate Snell’in yazdığı ve 2000 yılında yayımlanan “Diana: Onun Son Aşkı” adlı kitaptan uyarlandı. Film, Galler Prensesi’nin İngiliz - Pakistanlı cerrah Hasnat Khan’a âşık olmadan önce Prens Charles’tan boşanmasıyla başlıyor ve ardından Mısırlı film yapımcısı Dodi el Fayed ile ilişkisini yansıtıyor. Fayed, Diana ile birlikte Paris’te 1997’de trafik kazasında hayatını kaybemişti.

Julie Cox

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Kraliyet yazarı Anna Pasternak’ın “Prensesin Aşkı” romanından aynı isimle 1996’da filme uyarlanan yapımda Prenses Diana’yı Julie Cox canlandırdı. Film, Diana’nın Eski Kraliyet Muhafız Alayı subaylarından süvari binbaşı James Hewitt ile yaşadığı iddia edilen ilişkiye odaklandı. İddialara göre, kitabın kaynağı olan Hewitt, Prens Charles ile evli olan Diana ile ilişki yaşadı.

Lesley Harcourt

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Prenses Diana ile Prens Charles’ın oğlu Prens William’ın Düşes Kate ile ilişkisine odaklanan 2011 yapımı “William & Catherine: Bir Kraliyet Aşk Hikâyesi” adlı filmde Diana’yı Lesley Harcourt canlandırdı. Ancak Harcourt’un canlandırdığı Diana, filmde sadece William’ın aşk hakkında tavsiye almak için annesinin eski bir röportajını izlediği anda görülüyor.

Haberin Devamı

Bonnie Soper

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Prenses Diana ile Prens Charles’ın küçük oğlu Prens Harry’nin eşi Meghan Markle ile ilişkisine odaklanan 2018 yapımı “Harry & Meghan: Bir Kraliyet Aşk Hikayesi” adlı TV filminde, Diana’yı Bonnie Soper oynadı. Soper, ayrıca filmin devamı niteliğindeki 2019’da yayımlanan “Harry & Meghan: Kraliyet Üyesi Olmak” ve bu yıl seyirciyle buluşan “Harry & Meghan: Saraydan Kaçmak” filmlerinde de Diana’yı canlandırdı.

Nicola Formby

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

1992 yapımı “Windsor Kadınları” filminde, “Diana” rolüyle Nicola Formby ve York Düşesi Sarah Ferguson rolüyle Sallyanne Law yer aldı. Film, Diana ve Prens Charles’ın kardeşi Prens Andrew ile evli olan Sarah’ın hikâyelerini anlatıyor. Öte yandan, film yayınlandıktan 4 yıl sonra hem Diana hem de Sarah’ın gerçek hayatlarında prenslerden boşanması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Serena Scott Thomas

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Serena Scott Thomas, 1993’te “Diana: Gerçek Hikâyesi” adlı TV filminde Diana’yı canlandırdı. 1992’de gazeteci, yazar Andrew Morton’ın kitabından uyarlanan film, Diana’nın kraliyete katılmadan önceki hayatını ve prenses olduktan sonra nasıl değiştiğini göstermeyi amaçlıyordu.

Catherine Oxenberg

Diana’nın ruhunu yaşatan aktrisler

Catherine Oxenberg, 1982’de “Charles ve Diana’nın Kraliyet Aşk Hikâyesi” adlı TV filminde Diana’yı canlandırdı. Oxenberg, 1992’de evliliğin çöküşünü konu alan “Charles ve Diana: Sonsuza Kadar Mutsuz” filminde de kraliyetin ünlü prensesini oynadı.