Dünya Dijital dünyanın kapıları aralandı

Dijital dünyanın kapıları aralandı

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris Moda Haftası’nda dün podyuma Mugler, Andrew GN, Dior ve Watanabe gibi isimler çıktı. Renkli tasarımlar büyük ilgi çekerken, Gigi Hadid’in düşme tehlikesi geçirdiği anlar da çok konuşuldu

Dijital dünyanın kapıları aralandı

Paris Moda Haftası’nın sonuna yaklaşılırken, birbirinden ünlü tasarımcıların kreasyonları podyuma çıkmaya devam ediyor. Dün podyumda, Thierry Mugler, Andrew GN, Dior, Acne Studios ve Junya Watanabe gibi isimler vardı. Fransız tasarımcı Thierry Mugler, ismiyle aynı adı taşıyan markasının tanıtımında baş modeller olarak Karlie Kloss ve Gigi Hadid gibi ünlü isimleri tercih etti.

Yüksek modayı ele geçiren ışıltılı elbiseler, ardı arkası kesilmeyecek partilerin habercisi olurken, geometrik geçişler kreasyonun temelini oluşturdu. Dijital dünyanın kapılarını aralayan Mugler, pul ve payet detaylarıyla gündüzden geceye iddialı bir geçiş yaptı. Gigi Hadid’in podyumda neredeyse düşecek olması da günün dikkat çeken anlarındandı.

Punk akımının etkisi

Haberin Devamı

Sahne sırası Junya Watanabe’ye geldiğinde herkesin gözü modellerin saç ve makyajlarındaydı. Punk akımın etkisindeki koleksiyonda modellerin abartılı siyah saç ve makyajları, parçalanmış elbiseler rock’n roll kültürüne ayna tuttu.

Dün podyuma çıkan isimler arasında yer alan Andrew GN de romantizmin etkisindeki koleksiyonuyla moda severlerden geçer not aldı. Pastel renklerin başrol oynadığı koleksiyonda, prenseslerden ilham alan etekler, fırfır detayları, karpuz kollar, tül ve transparan da üstlendikleri yardımcı rollerle podyumda sofistike bir hava estirdi.

‘Hepimiz feminist olmalıyız’

Moda devi Christian Dior, tarihinde ilk kez bir kadın kreatif direktöre merhaba dediği kreasyonuyla podyumdaydı. Valentino’dan aşina olduğumuz Maria Grazia Chiuri, feminenliğin ön planda olduğu bir kreasyona imza attı. ‘Hepimiz feminist olmalıyız’ mottosundan yola çıkan kreasyonda tül ve saten detaylar dikkat çekti. Jennifer Lawrence, Kate Moss ve Rihanna gibi isimler de defileyi izlemeye gelenler arasındaydı.