Dünya Dini liderin yeğeninden rejim karşıtı çağrı

Dini liderin yeğeninden rejim karşıtı çağrı

29.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran’da bir türlü dinmeyen rejim karşıtı protestolara bir destek çağrısı da ülkenin dini lideri Ali Hamaney’in yeğeni Feride Muradhani’den geldi.

Dini liderin yeğeninden rejim karşıtı çağrı

Muradhani, Fransa’da yaşayan erkek kardeşinin paylaştığı videosunda, tüm dünyaya seslenerek, İran’daki “cani rejimi desteklemeyi bırakmaları” çağrısında bulundu, uluslararası toplumun yeterli tepki vermemesini eleştirdi. Muradhani, dayısı Hamaney liderliğindeki yetkilileri “suçlu rejim ve çocuk katilleri” olarak tanımladığı videosunda, “Dünyanın vicdanlı insanlarından yanımızda durmalarını ve hükümetlerinden boş sözler ve sloganlarla değil, gerçek eylemler tepki vermelerini, bu rejimler her türlü ilişkiyi kesmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı. Videonun paylaşılmasının ardından Muradhani hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

FIFA’ya bayrak şikâyeti

Öte yandan Dünya Kupası’nda İran ile ABD takımlarının Salı günü oynayacağı maç öncesi, bayrak krizi çıktı. İran Futbol Federasyonu, ABD Futbol Milli Takımı’nın sosyal medyada, ülkesinin bayrağında “Allah” yazısının bulunduğu İslam Cumhuriyeti amblemini kullanmadığı gerekçesiyle FİFA’ya şikayette bulundu. ABD Futbol Federasyonu Sözcüsü, paylaşımları doğru İran bayrağıyla değiştirdiğini belirtirken. “Hala İranlı kadınlara destek veriyoruz” ifadelerini de kullandı.