Dünya Donbas’a ağır bombardıman

Donbas’a ağır bombardıman

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’ya yönelik işgal harekatına devam eden Rusya, Donbas’ta 40’tan fazla kasabaya saldırı düzenlerken, kritik önemdeki Severodonetsk ve Lysychansk’ın da ağır bombardıman altında olduğu öğrenildi. Gece boyu süren saldırılara rağmen Rusya’nın başarılı olamadığı belirtiliyor. Rusya’nın Harkov’a saldırılarını sürdürdüğü, bu kentte 4 sivilin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Donbas’a ağır bombardıman

 

Bu arada savaştaki kayıplara dair yeni açıklamalar yapıldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun son bir günde 150 asker, savaşın başlamasından bu yana ise toplam 29 bin 600 askerini kaybettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Donbas’taki Rus yanlısı ayrılıkçılar, ellerinde 8 bin Ukraynalı asker olduğunu duyurdu. Bu kişilerin arasında, haftalarca Mariupol’deki Azovstal Çelik Fabrikası’nda direndikten sonra teslim olan 2 bin 439 Ukraynalı askerin de olduğu düşünülüyor.

Kissenger’a tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Ukrayna’nın Rusya ile barış anlaşmasına varmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmeli” imasında bulunan eski ABD dışişleri bakanı Henry Kissinger’in sözlerini, 1930’larda Nazi Almanya’sını yatıştırma politikasına benzeterek, “Kissinger’ın takvimi 2022 değil, 1938 gibi görünüyor. Bu arada 1938 yılında Kissinger, ailesi Nazi Almanya’sından kaçarken 15 yaşındaydı. Kissinger, o zaman kimseden, kaçmak veya savaşmak yerine Nazilere uyum sağlamanın gerekli olduğunu duymadı” dedi.

Haberin Devamı

Mobil propaganda!

Rusya, Ukrayna’daki savaşta kontrolü ele geçirdiği Mariupol ve Volnovakha kentlerine mobil ekranlar kurarak propaganda yapmaya başladı. Kontrolü ele geçirdiği kentlerde yaşayan Ukraynalıları ikna etmek için türlü yöntemler uygulayan Ruslar, mobil ekranlarla propagandaya başladı. Hayatın durma noktasına geldiği kentlerde elektrik, su ve temel ihtiyaçlar hala karşılanamazken, kent meydanlarına ve mahallelere kurulan ekranlara Rus haber kanalları açılıyor.