10.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:
Japonya'nın başkenti Tokyo'da insanları havuzlara akın ettiren sıcaklar maymunları da bunalttı. Ueno hayvanat bahçesindeki maymunlar, içinde en sevdikleri meyvelerin bulunduğu buz kalıbını yalayarak 33 dereceyi aşan sıcaklıkta serinlemeye çalışıyor.
Nagazakililer, 74 bin kişinin öldüğü ve 75 bin kişinin yaralandığı atom bombası acısının 54. yıldönümünü dün törenlerle andı. Kentte yaşayan Hristiyanlar da Urakami katedralinde düzenledikleri ayinle atom bombası kurbanları için dua ettiler.
Filipinler eski devlet başkanı Ferdinand Marcos'un karısı İmelda'nın ayakkabıları, ülkedeki ayakkabı endüstrisini dünyaya tanıtmak amacıyla başkentteki bir müzede sergilenecek.
Manila'daki Markina ayakkabı ve deri eşyalar merkezi, İmelda Marcos'un kocasıyla birlikte ülkeden kaçarken başkanlık sarayında bıraktığı 1.220 çift ayakkabının tümünü sergilemek istedi. Ayakkabıların saklandığı Malacanang sarayı yetkilileri, ayakkabılardan yalnızca 200'ünü ödünç verirken, hükümet de, yolsuzlukla suçlanan Marcos'ların davasında delil olarak sunmak için gerektiğinde ayakkabıların geri alınması şartını koydu.
Britanya'nın 1963 yılındaki "Büyük Tren Soygunu"yla adını duyurmuş en ünlü firarisi Ronnie Biggs Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlediği doğumgünü partisiyle yine kendisinden söz ettirdi. 70 yaşına giren Biggs'in partisine akrabalarının yanı sıra eski soygun arkadaşları da katıldı.
Kosova harekatı sırasında Belgrad'daki Çin Büyükelçiliği'nin vurulması ardından ABD - Çin ilişkileri çıkmaza girerken, Çin ordusuna dağıtılan bir el kitabında ABD'ye karşı "terörizm ve bilgisayar virüsleri" gibi farklı silahların kullanılması önerildi.
"Sınırsız Savaş" adlı el kitabında, ABD'nin askeri gücüne karşı Çin'in kendini savunabilmesi için "belden aşağı döğüş" sayılan yöntemleri kullanması gerektiği belirtildi. Kitap, Çin'in, ABD ile başedebilmesi için terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, bilgisayar virüsleri ve çevre felaketi gibi yöntemler kullanmasını "mubah" kabul ediyor.