Dünya Dünya’yı ‘zihni sinir’ fikirler kurtaracak

Dünya’yı ‘zihni sinir’ fikirler kurtaracak

13.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İnsanlığı tehdit eden iklim değişikliğine karşı çareler arayan bilim insanları, çözüm için ‘zihni sinir’ yöntemler üzerinde çalışmak amacıyla özel bir laboratuvar kurmaya hazırlanıyor

Dünya’yı ‘zihni sinir’ fikirler kurtaracak

Gelecek 10 bin yılı..

Haberin Devamı

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi dünyanın iklim değişikliği sorununu kökten çözmenin yollarını keşfetmek için yeni bir araştırma laboratuvarı kuruyor. Araştırma merkezinin kuruluş amacı emisyon azaltımının tek başına çevreye verilen zararı durdurmaya yetmeyeceği endişelerine bir cevap niteliği taşıyor. İklim Onarım Merkezi projesini koordine eden İngiltere hükümetinin önceki bilim danışmanlarından David King, zamanın “artık aleyhimize işlediğini” belirterek, “Yapmaya devam ettiklerimiz, yaptığımız yenilikler ve önümüzdeki 10-12 yıl için yapmayı planladıklarımız insanlığın gelecek 10 bin yılını belirleyecek” dedi.

Tuzlu su püskürtme

Dünyanın kutup bölgelerini yeniden dondurmak ve atmosferdeki karbondioksiti (CO2) temizlemek araştırmada önerilen iddialı fikirler arasında. Bilim insanları bunları uygulamanın yolunu bulursa, bu tür fütüristik teknikler jeomühendislik alanında gerçeğe dönüşebilecek. Uzmanların dikkate aldığı fikirlerden biri sıcaklığı uzaya geri yansıtmak amacıyla Arktik bölgesindeki bulutları “beyazlatmak” için atmosfere tuzlu su püskürtmek. Diğer bir öneri ise, havadaki karbondioksiti ortadan kaldırmak için denizde ve karada bitki örtüsüyle kaplı yerleri “yeşillendirmek”, eskiden yeşil olan yerleri de “yeniden yeşillendirmek.”

Yazarlar