Dünya Dünyada son dakika! Putin'den şoke eden açıklama: Asker yığacağız

Dünyada son dakika! Putin'den şoke eden açıklama: Asker yığacağız

13.03.2024 - 06:57 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Putin'den son dakika açıklama geldi. Putin yaptığı açıklamada, "Finlandiya sınırına asker yığacağız." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin, devlet medyasına konuştu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerinin anlamsız olduğu belirterek, Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını açıkladı. Yanı sıra, ülkesinin 'nükleer savaşa hazır olduğunu' savunarak egemenlik kaygılarını yeniden ileri sürdü.

Haberin Devamı

Dünyada son dakika Putinden şoke eden açıklama: Asker yığacağız

NÜKLEER SİLAH TEHDİDİ

Ukrayna'ya başlattıkları geniş çaplı ilhakın üçüncü yılına girildiği günlerde; 15-17 Mart'taki başkanlık seçimlerini kazanması neredeyse kesin olan Putin, devlet medyasına verdiği röportajda, egemenliğinin tehdit edilmesi durumunda Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazır olacağını söyledi. Ukrayna'ya başlattıkları geniş çaplı ilhakın üçüncü yılına girildiği günlerde; 15-17 Mart'taki başkanlık seçimlerini kazanması neredeyse kesin olan Putin, devlet medyasına verdiği röportajda, egemenliğinin tehdit edilmesi durumunda Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazır olacağını söyledi.

Putin, Rossiya-1 televizyonu ve haber ajansı RIA'ya, ülkenin nükleer bir savaşa gerçekten hazır olup olmadığı sorusuna cevap olarak "Askeri-teknik açıdan bakıldığında elbette hazırız" dedi. 

Haberin Devamı

ABD'nin, birliklerini Rusya topraklarına veya Ukrayna'ya konuşlandırması halinde Rusya'nın bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini anladığını da ekledi. Putin, "(ABD'de) Rusya-Amerikan ilişkileri ve stratejik sınırlandırma alanında yeterince uzman var" dedi.

"Bu sebeple burada olayların nükleer çatışmaya doğru seyrettiğini düşünmüyorum, ancak buna hazırız."

ABD SEÇİMLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Amerikan seçimlerine ilişkin de konuşan Rus lider, "Hiçbir ülkenin seçimine müdahale etmedik. Seçilen Amerikan lideriyle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Putin, Trump'ın başkanlığı döneminde kendisini Biden'a karşı sempati beslemekle suçladığını da aktardı.

KREMLİN'İN NÜKLEER DOKTRİNİ

Rusya lideri, nükleer silah kullanımının Kremlin'in nükleer doktrininde belirtildiğini ve bu doktrinin Rusya'nın silahlarını kullanabileceği koşulları belirlediğini yineledi. Putin, "Silahlar onları kullanmak için vardır, bizim kendi prensiplerimiz var" dedi. 

Geniş kapsamlı röportajda, ABD'nin nükleer testler yapması durumunda Rusya'nın da aynısını yapabileceğini de ekledi. 

"Bu gerekli değil... Hala bunun hakkında düşünmemiz gerekiyor ama aynısını yapabileceğimizi de göz ardı etmiyorum."

Ancak Putin, Rusya'nın Şubat 2022'den bu yana çatışmaların sürdüğü Ukrayna'da hiçbir zaman nükleer silah kullanma ihtiyacıyla karşılaşmadığını kaydetti.

"Kitle imha silahlarını neden kullanmamız gerekiyor? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı."

Beyaz Saray'da NATO ziyareti! ABD'den Polonya'ya bin 798 adet füze satışına onay