DünyaDünyanın en büyük oteli Mekke'de açılacak

Dünyanın en büyük oteli Mekke'de açılacak

12.08.2016 - 11:57 | Son Güncellenme:

10 bin odası bulunan Abraj Kudai, kutsal topraklara hac ve umra için gelen zengin Müslümanları hedefliyor. Dört helikopter pisti olan proje 'Mekke-hattan' ismiyle anılıyor.

Dünyanın en büyük oteli Mekkede açılacak

Suudi Arabistan'da Mescid-i Haram'ın köşesinde yükselen Abraj Kudai Oteli, 2017'de kapılarını konuklarına açacak. 10 bin odası olan tesis, dünyanın en büyük oteli unvanını alacak.

Haberin Devamı

Daha önce 3,5 milyar dolara mal olacağı açıklanan Mekke'deki otel için petrol gelirlerindeki düşüş nedeniyle biraz daha fazla para harcanabilir. Oteli Maliye Bakanlığı finanse ediyor.

Beş ve dört yıldızlı odaların yer alacağı 45 katlı otel, 12 kuleden oluşacak. 10 kuledeki oteller dört yıldız, diğer iki kuledekiler ise beş yıldız olacak.

Otelde alışveriş merkezi, helikopter pistleri ve 70 restoran bulunacak.

Toplamda 64 bin metrekare alana inşa edilen otelin kullanım alanı ise 1 milyon 400 milyon metrakereyi bulacak.

Manhattan'dan alıntı bir isimle 'Mekke-hattan' ismi verilen proje, her yıl 2 milyondan fazla Müslüman'ın ziyaret ettiği kutsal kentte önemli bir konaklama seçeneceği olacak.

Abraj Kudai, halihazırda 7351 odasıyla dünyanın en büyük oteli unvanını elinde bulunduran Malezya'daki First World Hotel'in elinden birinciliği almış olacak.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar