Dünya 'Dünyanın yüzde 70’i aşılanırsa salgın biter’

'Dünyanın yüzde 70’i aşılanırsa salgın biter’

28.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, koronavirüs salgının ne zaman son bulacağını tahmin etmenin imkânsız olduğunu belirterek, “Salgın ne zaman son bulacak bilemiyorum ama nasıl son bulacağını söyleyebilirim. Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak” dedi.

Dünyanın yüzde 70’i aşılanırsa salgın biter’

Kluge, koronavirüsün grip gibi endemik hale gelebileceğini vurguladı. Dünyada şimdiye kadar 8 milyar 912 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı uygulandı. 2.7 milyar doz ile Çin ilk sırada.

Haberin Devamı

Avrupa nüfusunun yüzde 67.8'i aşılandı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 27 Aralık 2020'de başlayan aşılama kampanyasında bugüne kadar 710 milyon doz aşı uygulandı. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinin (ECDC) verilerine göre, yaklaşık 450 milyon nüfuslu AB sınırları içinde dün itibarıyla 303 milyon kişi tam aşılı durumda bulunuyor. Nüfusun yüzde 72,2'sini oluşturan yaklaşık 327 milyon kişiye ise bugüne kadar en az 1 doz aşı uygulandı. AB sınırları içinde yaşayan en az 104 milyon kişi ise takviye doz aşı yapıldı. Bu da nüfusun yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturuyor.  AB ülkeleri arasında aşılama oranının en yüksek olduğu ülke olan Danimarka. Bulgaristan ise tam aşılamanın en düşük olduğu ülke.