Dünya El Chapo'nun adamlarına infaz! 26 saniyelik görüntü kan dondurdu

El Chapo'nun adamlarına infaz! 26 saniyelik görüntü kan dondurdu

17.02.2023 - 11:34 | Son Güncellenme:

Meksika'nın en büyük kartel oluşumlarından olan ve geçmiş yıllarda El Chapo tarafından yönetilen Sinaloa karteline ait idam görüntüleri dünya basınında ses getirdi.

El Chaponun adamlarına infaz 26 saniyelik görüntü kan dondurdu

Sık sık kartellerin yaptığı dehşetlerle gündeme gelen Meksika'dan mide bulandıran görüntüler geldi. Söz konusu olayda Sinaloa Karteli'ne mensup 5 kişi rakip kartel tarafından acımasızca öldürüldü.

Haberin Devamı

Sinaloa Karteli, ülkenin en büyük uyuşturucu kaçakçılığı örgütü olarak kabul ediliyor ve 2016'da tutuklanana uyuşturucu baronu Joaquín 'El Chapo' Guzmán tarafından yönetiliyordu.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

İlk olarak sosyal medyada ortaya çıkan o anlar kısa sürede gündem oldu. Kameraya yansıyan o anlarda 5 kişinin ölmeden önce yerel halka yönelik yaptıkları suçları itiraf ettikleri de görüldü. Meksika polisinin de kendilerine yardım ettiklerini belirten kartel üyeleri şunları söyledi:

'İşyerlerinden adam kaçırıyorduk. Esrar ve kokain satılan uyuşturucu noktalarından da adam kaçırıyorduk. Bizimle birlik olsunlar diye. Bize katılmayan herkes öldü'

El Chaponun adamlarına infaz 26 saniyelik görüntü kan dondurdu

26 SANİYEDE KAFALARI KESTİLER

Bu açıklamalardan hemen sonra ise cellatlar harekete geçti. Sinalao Karteli üyelerinin boyunları kesilmeye başlandı ve korkunç anlar tam 26 saniye sürdü. Öte yandan dünya basını bu görüntüleri terör örgütü DAEŞ'in idam görüntülerine benzetti. Benzer bir idamın geçtiğimiz Temmuz ayında yaşandığını hatırlatan İngiliz basını, o anlardan bir de fotoğraf paylaştı.

Haberin Devamı

El Chaponun adamlarına infaz 26 saniyelik görüntü kan dondurdu

ABD İçişleri Bakanlığı kayıtlarında yer alan belgelere göre ise Los Zetas liderlerinden biri olan Iván Velázquez Caballero, benzer infazları gerçekleştirdikten sonra kendisine (Taliban'a atıfta bulunarak) 'El Talibano' lakabını taktı.