Dünya Eline, diline hâkim ol!

Eline, diline hâkim ol!

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Oyuncu Eva Green’in yapım ekibine hakaret içeren mesajları ortaya çıkınca “Ben Fransızım, açık konuşurum” demesi tartışma yarattı!.

Eline, diline hâkim ol

Efnan Atmaca - Fransız oyuncu Eva Green’in 2019’da başrol oynayacağı “A Patriot” filmi çekilmeden iptal edildi. Green, projenin iptaline rağmen İngiliz yapımcıdan 1 milyon dolarlık ücretinin ödenmesini isteyerek mahkemeye başvurdu. Green’in suçladığı taraflar da aktrise prodüksiyonu baltaladığı iddiasıyla dava açtı. Ardından Green’in menajeriyle yaptığı WhatsApp yazışmaları ifşa edildi.

Haberin Devamı

Açtı ağzını!..

Eva Green yazışmalarda ekip arkadaşlarından “b*ktan köylüler”, bir yapımcıdan “şeytan”, yönetmenden de “güçsüz ve aptal” diye bahsediyordu. Bunun üzerine aktrisin “Ben Fransızım açık konuşurum!” demesi tartışmayı ateşledi. Green, köylü benzetmesi için de “Köylülere karşı olumsuz duygum yok. Sadece oyuncunun ücretini ödeyen kaliteli bir ekiple çalışmak istedim” dedi.

Demokrasi mi?

Fransızların ortak kanısı Green’in sözlerinin “Dünyanın en kötü bahanesi” olduğuydu. Green’e hak verenler ise Fransızların bu tavrını, sanki koloni kültürü varolmamış gibi 1789’dan beri övünmeye devam ettikleri demokratik doğalarına bağladılar. Bazen sert gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini savundular. Ama öğrendik ki mesajlarımıza dikkat edeceğiz, atalarımızın dediği gibi “Gırtlak dokuz boğum. Sekizini tut, birini söyle.” 

Haberin Devamı

Fransızlarla ilgili bir hikâye de oyuncu Scarlett Johansson’dan gelsin. Johansson 10 yıl önce Paris’e taşındığında “Paris’teki ilk anlarımda insanların harika olduğunu düşündüm. Tabii bu orada temelli kalacağım belli olmadan önceydi. Sonra bana kaba davranabileceklerine karar verdiler” dedi. Johansson sonra ABD’ye geri döndü.