Dünya Elon Musk’ın roketi ordu görevinde

Elon Musk’ın roketi ordu görevinde

30.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elon Musk’un sahibi olduğu “SpaceX” uzay şirketi, Falcon Heavy roketiyle ABD ordusuna ait gizli bir görev için dizayn edilen X-37B uzay aracını Perşembe gecesi yörüngeye fırlattı.

Elon Musk’ın roketi ordu görevinde

Euronews’un haberine göre roket, haftalarca süren gecikmelerden sonra NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı.  

Haberin Devamı

Fırlatma SpaceX’in web sitesinde canlı yayınlandı. Mürettebatsız ve otonom olarak çalışan uzay aracının 7. görevinde tam olarak nereye gittiği açıklanmadı. Pentagon da, uzay aracı ve misyonu hakkında çok az bilgi yayınladı. SpaceX ise görevden yalnızca Pentagon’un belirlediği kod adı olan USSF-52 olarak bahsetti. X-37B’nin fırlatılışı, Çin’in Shenlong adı verilen kendi gizli robotik uzay uçağını yörüngeye göndermesinden iki hafta sonra gerçekleşti. Küçük bir otobüs büyüklüğündeki X-37B, 2011’de kullanımdan kaldırılan insanlı uzay mekiklerinin mini versiyonuna benziyor. X-37B, daha önceki görevlerinde NASA için radyasyonun tohumlar üzerindeki etkisine ilişkin testler gerçekleştirmişti.