Dünya ‘Engelli’ şef engel tanımıyor

‘Engelli’ şef engel tanımıyor

06.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halep’e atılan varil bombası iki ayağını aldı. Suriyeli Muhammed ailesine bakmak için çalışmak istedi ama kimse ona iş vermedi. Muhammed şimdi sosyal medyada yaptığı yemeklerle Arap dünyasında adından söz ettiriyor.

‘Engelli’ şef engel tanımıyor

Suriye’de devam eden iç savaşta 12 yıl geride kalırken, bu çatışmaların mağdur ettiği insanlar hala yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Bu kişilerden birisi de Halepli Muhammed Ebu El-Nur. Evli olan Muhammed, Suriye rejim güçleri tarafından düzenlenen varil bombalı bir saldırıda iki ayağını birden kaybetmiş. Savaş yüzünden Halep’i terk ederek ailesile birlikte İdlib’in Sincar bölgesinde bir köye yerleşen Muhammed iş için çalmadık kapı bırakmamış ama iki ayağı olmadığını görenler hiç bir şey yapamaz diye ona iş vermemişler.

‘Engelli’ şef engel tanımıyor

Hayvanlarla yemek

Muhammed iyice maddi sıkıntıya düşünce, kendi kendine ne iş yapabilirim diye kafa yormaya başlamış. İşte bu düşünceler içindeyken aklına ‘engelli şef’ fikri gelmiş. Yemek yapmak hobisi olan Muhammed sosyal medyadan yemek tarifleri verdiği videolar çekmeye karar vermiş. Zar zor kendisine iş görebilecek bir dizüsütü bilgisayar ve bir de kamera edinebilmiş. Eşi kameranın arkasına geçmiş. Stüdyo için ise doğal bir ortam olan evlerinin bahçesini düzenlemişler.

Haberin Devamı

Muhammed şimdi güverciler, tavşanlar ve kaplumbağalarla birlikte çok sevdiği yemek tariflerini yaparak ailesine bakmaya başladı. 25 bin takipçisi olan Muhammed, daha iyi para kazandığında ekipmanlarını yenileyerek bu işe devam edeceğini belirtiyor. Eşi videoları farklı açılardan çekiyor Muhammed de daha sonra videoların montajını öğrendiği efektlerle yapıyor.