Dünya 'Erdoğan partilere uğur getirdi'

'Erdoğan partilere uğur getirdi'

21.12.2010 - 15:16 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan partilere uğur getirdi

Kosova’nın bağımsızlığını ilanı sonrası 12 Aralık’ta gerçekleşen parlamento seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın fotoğraflarını afişlerinde kullanan partiler, seçimlerde zaferle çıktı. Bu durum ise Kosova’da siyasi kulislerde ve bazı medya organlarına ‘Başbakan Erdoğan partilere uğur getirdi’ olarak yorumlandı.

Kosova geçici Başbakanı Haşim Taçi’nin lideri olduğu Kosova Demokrat Partisi (PDK) ile Başkan Mahir Yağcılar’ın lideri olduğu Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) seçim afişlerinde liderlerinin Başbakan Erdoğan’la birlikte çekilmiş fotoğraflarını kullanmıştı.

Seçimlerin resim sonuçları açıklanmadı ancak gayri resmi sonuçlara göre seçimden PDK lider çıktı, KDTP de hedefine yakın bir oya ulaştı.

Kosova Demokrat Partisi seçimlerden birinci parti çıkarak oyların yüzde 33.5’ini aldı, Kosovalı Türklerin partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi de 3 milletvekili çıkararak 120 sandalyeli Kosova Parlamentosunda, Kosovalı Türkleri temsil etme şansını elde etmiş oldu.