Dünya ‘Erkek olarak doğmuştu’ iddiasına yanıt

‘Erkek olarak doğmuştu’ iddiasına yanıt

02.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’da aşırı sağcılar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’un (Trogneux) erkek olarak doğduğunu iddia etmişti.

‘Erkek olarak doğmuştu’ iddiasına yanıt

“First lady”nin çocukluk fotoğrafını inceleyen İngiliz “Daily Mail” gazetesi ise Brigitte Macron’un doğduğunda erkek olduğu iddiasını çürüttüğünü açıkladı. Fransa’da muhalifler, Brigitte Macron’un aile fotoğrafında yer alan, kısa saçlı, annesinin dizinde oturan kız çocuğunun first lady değil, evlat edindikleri Natalie Fracy olduğunu öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Ancak gazetenin araştırma ekibi, 1950’lerde çekilmiş fotoğraftaki küçük kızın Brigitte Macron olduğu sonucuna vardı. Fotoğraftaki erkek çocuğu ise Brigitte Macron’un ağabeyi. Aşırı sağcılar first lady’nin, fotoğraftaki erkek çocuğu Jean-Claude olduğunu, cinsiyet değiştirerek kadınlığa geçtiğini iddia ediyor. Ama inceleme, erkek çocuğunun Brigitte Macron’dan 8 yaş büyük ağabeyi olduğunu ve ailenin çikolata fabrikasında yöneticilik yaptığını ortaya çıkardı. Ailenin Fransa’nın kuzeyindeki Amiens bölgesinde ünlü bir çikolata ve şekerleme üreticisi olduğu belirtiliyor.