Dünya Erkek politikacılar aşı olurken ‘soyundu’

Erkek politikacılar aşı olurken ‘soyundu’

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birçok ülkede siyasetçilerin Kovid-19’a karşı aşı olurken vücutları görünür bir şekilde fotoğraf çektirmesi dikkati çekti. Siyasetçilerin bu tarz fotoğraf çekiminin, vatandaşların aşıya güven duyması için geliştirildiği iddia edildi.

Erkek politikacılar aşı olurken ‘soyundu’

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Gazeteci Zoe Williams, ‘Guardian’ için kaleme aldığı yazısında bu durumu “Mucizevi bir Kovid-19 aşısının icadından sonra ikinci bir keşif daha yapıldı: Erkek politikacılar fotoğraf için gömleklerini çıkarmayı kesinlikle seviyor” diye değerlendirdi. William daha önce Rusya Devlet Başkanı Putin’in vücudunu bir fotoğrafta sergilediğini hatırlattı. Yunanistan başbakanı Miçotakis, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, İngiltere’de Muhafazakâr Parti milletvekilleri Brendan Clarke-Smith ve Johnny Mercer aşı için ‘soyunan’ politikacılar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Erkeksiliği politik olarak kullanıyorlar’

‘Otoriter Bulaşma: Demokrasiye Yönelik Küresel Tehdit’ adlı kitabın yazarı olan Dr Luke Cooper, “Siyasi liderler neden çok erkeksi, cinselleştirilmiş sembolizmi politik olarak yararlı buluyor?” sorusunu şöyle cevapladı: “Erkeklik sadece kadınlar üzerinde güç sağlamakla ilgili değildir, aynı zamanda gücünüzü diğer erkeklere iletmekle ilgilidir.” Kadınların bu tarz bir sembolizmi politikada kullanmadığına dikkat çekilirken, başkent Londra’da parlamento yakınlarındaki aşı merkezlerinden biri olan Oval’de bir aşı gönüllüsü de erkeklerin çıkaracaklarını bilmelerine rağmen ısrarla gömlekle gelmelerine şaşırdığını ifade etti.

Erkek politikacılar aşı olurken ‘soyundu’