Dünya ‘Erkekler susup sadece dinlemeli’

‘Erkekler susup sadece dinlemeli’

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch, erkeklerin baskıcı ve zorba davranışlarının sona ermesi gerektiğini belirterek, “Artık erkekler susup, söyleneni dinlemeyi öğrensin” dedi

‘Erkekler susup sadece dinlemeli’

Sherlock Holmes” dizisiyle tanınan ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, erkeklerin davranışlarını düzeltmesi gerektiğini söyleyerek “zorba erkekliğin” sona ermesi çağrısında bulundu. Tiyatro ve opera yönetmeni Sophie Hunter ile evli olan 45 yaşındaki aktör, Sky News’a yaptığı açıklamada erkek egemen dünyanın artık değişmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Aktör, “Erkeklerin davranışlarını düzeltmemiz gerekiyor. Motor kapağını biraz kaldırmanız gerekiyor. Bence her zaman statükonun ve ataerkilliğin yetersiz liklerini sorgulayan bir dünyada, bu daha da önemli” dedi. “Tüm erkekler kötü değildir” savunmasının da çocukca bir isyan olduğunu aktaran Benedict Cumberbatch, erkeklerin sadece susup “dinlemesi” gerektiğini söyledi. Cumberbatch, “İstismarın yeterince tanınması yok, dezavantajların yeterince tanınması yok... Belki yaptığımız filmlerle sorunun çözümüne katkıda bulunmamız gerekiyor ki böylece erkekleri düzeltmek için baskıcı davranışların arkasındaki neden incelensin” diye konuştu. Ünlü aktör, “Sonunda statükonun yetersizliklerine dikkat çekmenin” önemli olduğunu da sözlerine ekledi.