Dünya Esad, güçlerini Tel Rıfat kasabasında topluyor

Esad, güçlerini Tel Rıfat kasabasında topluyor

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rejim güçlerinin İdlib’e yönelik saldırıda Doğu Guta’dakine benzer bir taktik uygulamaya başladığı, kenti kırsaldan başlayarak kuşatmaya almaya çalıştığı bildirildi. Rusya’nın desteği ile muhalifleri kent merkezine sıkıştırıp teslim olmaya zorlamayı amaçlayan Esad rejiminin, sivilleri ise açılacak koridordan belirleyeceği alanlara toplamaya çalışacağı bildirildi.

Esad, güçlerini Tel Rıfat kasabasında topluyor

Suriye rejimi, İdlib’i kuşatmak için bölgenin kuzey doğusunda bulunan Şehba bölgesine de güç sevk ediyor. Şehba’nın merkezinde yer alan Tel Rıfat kasabasına ise çok sayıda rejim askeri ve savaş araçları sevk edildi. Rejim, İdlib ile birlikte diğer noktalara da aynı anda saldırı düzenlemek için bölgeye güç göndermeye devam ediyor. Kuzey Hama ve Güney İdlib’de yaşayan siviller ise Rusya ve rejimin bombardımanından kaçarak, Türkiye sınırına ilerliyor.

Haberin Devamı

İdlib’den kaçış

Bayram nedeniyle İdlib’i ziyarete giden Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşü sürüyor. Aileler, İdlib’den büyük zorluklar ve yanlarına alabildikleri eşyalarla dönüyor. Aralarında çok sayıda yaşlı, hasta ve çocuk sığınmacıların da bulunduğu gruplar Cilvegözü sınır kapısından Reyhanlı ilçe mer kezi ve civarındaki kamplara geçiş yapıyor.

İdlib’den dün Reyhanlı’ya geçiş yapan aileler, Suriye’nin genelinde yaşanan iç savaş nedeniyle istikrarsızlığın sürdüğünü, zor ve tehlikeli olmasına rağmen kaçışı göze aldıklarını, yolda ciddi tehlikelerle karşılaştıklarını söyledi. İdlib kent merkezindeki insanların güvenlik tehdidi dışında gıda sıkıntısı da çekmeye başladığını vurgulayan sığınmacılar, birçok temel ihtiyacın karşılanamadığını anlatıyor.