Dünya Eşinin tabutuna mektup bıraktı

Eşinin tabutuna mektup bıraktı

19.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 73 yıllık eşi Prens Philip’i son yolculuğuna uğurlarken çantasında romantik fotoğraflarını ve prensin mendilini taşıdı. Kraliçenin topladığı ve tabutun üstüne konulan çiçeklerin arasına gizlenmiş bir mektup bıraktığı belirtildi, notta ise “Sevgi dolu anılar” yazıyordu

Eşinin tabutuna mektup bıraktı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in (94) tam 73 yıldır evli olduğu Prens Philip  9 Nisan’da 99 yaşında yaşamını yitirdi. Prens Philip 17 Nisan’da koronavirüs önlemleri nedeniyle sadece ailesi ve yakınlarından oluşan 30 kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in, İngiltere tarihinde en uzun süre hükümdar eşi olarak ülkeye hizmet eden eşi Prens Philip’e cenaze töreninde ‘çantasındaki özel eşyalarıyla’ veda ettiği ortaya çıktı.
Windsor Kalesi’ndeki St. George’s Şapeli’ndeki tören sırasında kraliçenin çantasında eşiyle Malta’da çekilmiş evliliklerinin ilk yıllarından bir fotoğraf ve prensin klasik cep mendillerinden birini taşıdığı öğrenildi.

Malta, 1947’de evlenen çift için çok özel bir yerdi. Kraliçe 1949 - 1951 yılları arasında eşinin deniz subayı olarak tayini nedeniyle Malta’da yaşamıştı. II. Elizabeth, Malta’daki bu dönem için “Hayatımın en iyi zamanlarıydı” demişti. Çift, 2007’de 60’ncı evlilik yıl dönümlerini kutlamak da dahil olmak üzere sık sık Malta’yı ziyaret etmişti. Öte yandan koronavirüs önlemleri nedeniyle törenin yapıldığı şapelde yalnız başına oturan Kraliçe Elizabeth’in eşinin tabutuna çiçeklerle gizlenmiş ‘özel’ bir mektup bıraktığı bildirildi. Tabutun üzerindeki çiçekleri elleriyle toplayan kraliçenin mektubunun içeriği açıklanmazken, bıraktığı notta “Sevgi dolu anılar” yazdığı belirtildi. Kraliçenin hayat arkadaşına vedasının yer aldığı mektubu, eşinin kendisi için kullandığı ‘Lilibet’ ismiyle imzaladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Harry dışlanınca Kate barış güvercini oldu

Eşi Meghan Markle ile geçen yıl İngiltere kraliyetinden ayrılıp ABD’ye yerleşen Prens Harry (36), dedesi Prens Philip’in cenaze törenine katıldı. Kraliyeti ırkçılıkla suçlayan Meghan Markle ise hamile olduğu gerekçesiyle törene katılmadı. Törende kraliyet üyelerinin “Büyük yanlış yaptı” dedikleri Harry’ye soğuk davrandıkları, yakın davranan tek kişinin ise cinsel istismarla suçlanan amcası Prens Andrew olduğu belirtildi. Prens William’ın (38) da kardeşi Harry ile yan yana durmamak için törende aralarına kuzeni Peter Phillips’i aldığı bildirildi. Tören bitiminde şapelden çıkarken ise Prens William’ın eşi Düşes Kate’in arabulucuk yapmasıyla iki kardeşin sohbet ettiği ifade edildi. Törene katılmayan Meghan Markle’ın da kraliyet ailesine el yazısıyla not ve çelenk gönderdiği belirtildi.