Dünya Eski Yunan bakandan çarpıcı iddia

Eski Yunan bakandan çarpıcı iddia

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Eski Yunan bakandan çarpıcı iddia

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Ekim ayında Yunan diplomatlardan bazılarının reşit olmayan çocuklara vize verilmesini sağlayarak organ kaçakçılığına karıştığını söyledi. Sputnik’in aktardığına göre “Lefimerida” gazetesine konuşan Kocyas, organ kaçakçılığı suçuna yönelik soruşturmanın devam ettiğini ve bazı diplomatların hapiste olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Koçyas, “Reşit olmayan ve refakatsiz çocuklara verilen vizelerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Organ kaçakçılığı... Birkaç hayat kurtarmış olduğum için öldükten sonra mezarımda rahat uyuyacağım” ifadelerini kullandı. Dışişleri eski Bakanı, kabineden ayrıldıktan sonra katıldığı siyasi bir etkinlikte, İstanbul’da 14 aylık bir bebeğe ailesinin rızası olmadan vize verildiğini anlatarak kaçakçılık olayını kamuoyuna duyurmuştu.

Olayın medyada yer almadığını belirten Kocyas, 22 Ekim’de News 247’e yaptığı açıklamada da “Şimdiye kadar savcılığa 93 dava gönderildi, büyükelçiler hapse girdi, fakat basın hiçbirini yazmadı. İstanbul’da 14 aylık bir bebeğe vize veren kişi, yalnızca bir suçlu değil aynı zamanda haindir” demişti.

Haberin Devamı

Kathimerini gazetesinde Nisan ayında yer alan rapora göre, Yunanistan’a kanunsuz yollarla getirilen binlerce ailesiz çocuk var. Raporda ayrıca ülkede yaklaşık 3 bin 50 ailesiz sığınmacı çocuğun bulunduğu da belirtiliyor. Birleşmiş Milletler 2016 raporunda ise Avrupa’da en az 10 bin ailesiz çocuk var.