Dünya ‘FARC’lı tur

‘FARC’lı tur

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kolombiya’da yarım yüzyıllık çatışmalı dönemle birlikte gerçekleşen Barış Anlaşması sonrası FARC gerillaları, Amazon’da ‘gerilla deneyimi’ ve turist rehberliğine başladı

‘FARC’lı tur

Rehber oldular

Haberin Devamı

Kolombiya hükümetiyle, 52 yıl süren ve 220 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği çatışmalara Küba’da imzalanan barış anlaşmasıyla son veren FARC’ın (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) üst kadrosu yaşamını siyasetle sürdürürken, 7 bin üyesi farklı mesleklerle hayatlarını kazanmaya çalışıyor. Bu kişilerin bir bölümü, bugüne kadar silahlı mücadele döneminde saklandıkları, yaşadıkları ve avuçlarının içi gibi bildikleri bölgeleri turistlere tanıtarak para kazanıyor. Eski FARC üyeleri, bu turlar sayesinde kendilerine yeni bir yaşam alanı açtıklarını belirtiyor.

FARC Oteli

FARC üyeleri, eskiden turistlerin Amazon Yağmur Ormanları’na gelmekten korktuğunu belirterek, “Ancak dünyanın bu güzellikleri görmeye ihtiyacı var” diyor. Hükümetin, barış anlaşmasının bir parçası olarak attığı adımlar sayesinde, “Barış için Çevre” programı çerçevesinde oluşturulan 26 bölgede tur rehberliği yapan eski FARC üyelerinin bu yolla topluma kazandırılması amaçlanıyor.. Bu bölgelerde “gerilla deneyimi” yaşamak isteyenler için “FARC Oteli” ve lokantası da kurulmuş. Turistler isterlerse eski militan kamplarında kalıyor, kıyafetlerini derede yıkıyor.