Dünya FARC'a büyük darbe

FARC'a büyük darbe

03.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

FARC'a büyük darbe

FARCa büyük darbe


Kolombiya'da hükümet güçleri, "Kolombiya Devrimci Silahlı Güçler" (FARC) örgütüne düzenlediği operasyon sonucunda yaklaşık 50 kişiyi ölü olarak ele geçirdi. FARC gerillalarının geçtiğimiz salı günü Casanare eyaletindeki karakola saldırısının ardından Kolombiya ordusu örgüte karşı tekrar harekete geçmişti. ap


IRAK

       İran'daki yönetimi yıkmak için Irak'ta konuşlanan İranlı muhalif grup Halkın Mücahitleri, İran'ın, Irak'taki bir üslerine saldırdığını iddia etti. Halkın Mücahitleri'nin açıklamasında, İran'ın önceki gece Irak'ın başkenti Bağdat'ın 360 kilometre güneyindeki Amara kenti yakınlarında bulunan Homayun üssüne roketlerle saldırdığı belirtildi.

BRİTANYA

       Britanya Dışişleri Bakanı Robin Cook, Kosova'nın Ljubidza kentinde bir çöp yığınında çoğu kadın ve çocuk olan 50 kişinin cesedinin ortaya çıkarıldığını belirtti. Cook, Londra'da UÇK liderlerinden Haşim Taçi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, toplu mezardan çıkan delillerin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne gönderileceğini kaydetti.

DAĞISTAN

       Rus birliklerinin, Dağıstan'da ayrılıkçıların Buinaksk bölgesindeki son mevzileri olan Çabanmaki köyüne girdikleri bildirildi. Rusya İçişleri Bakan Yardımcısı Vladimir Kolesnikov, Dağıstan'ın genelinde ayrılıkçılara karşı konumlarının "iyi" olduğunu belirtti.

GÜNEY KORE

       Rusya ve Güney Kore'nin savunma bakanları, Kuzey Kore'nin Asya bölgesinin güvenliğini tehdit eden yeni bir balistik füze denemesine engel olmak için yakın çalışma konusunda anlaşmaya vardılar. İki ülke, askeri bilgi alışverişini ve işbirliğini ilerletme konularında da uzlaştı.

Fareler "akıllandı"

       Bilim adamları beynine aşıladıkları özel genlerle farenin öğrenim yeteneğini artırdı. Bilim adamları, "Doogie" adını verdikleri farenin, belleğini iyi kullanarak, yerleri değiştirilen objelerin hemen farkına vardığını ve "gen terapisi" yönteminin akıl hastalarında da kullanılabileceğini söyledi. ap