Dünya Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı! 'Kur'an-ı Kerim okumaya odaklandım'

Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı! 'Kur'an-ı Kerim okumaya odaklandım'

01.04.2023 - 11:58 | Son Güncellenme:

Aylardır hakkındaki skandal suçlamalardan ötürü gözaltında tutulan Andrew ve Tristian Tate hapisten çıktı. Kalan gözaltı sürelerini evlerinde geçirecek olan fenomen kardeşlerin ilk sözleri dünyada manşet oldu.

Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı Kuran-ı Kerim okumaya odaklandım

Google'ın 2022’de en çok aranan kişileri listesinin başında yer alan Andrew Tate, birçok konuda aşırı uçlarda yaptığı açıklamalarıyla tanındı, sık sık kadınlara hakaret eden ya da aşağılayan paylaşımlar yaptı.

Haberin Devamı

Kadınları mülk ile kıyasladı, kendisini aldatan bir kadına nasıl zarar vereceğini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Dahası, erkeklerin büyük kadınlar yerine 18-19 yaşındaki kadınları tercih etmesi gerektiğini söyledi.

GRETA İLE SOSYAL MEDYADAN ATIŞTI

Andrew Tate, 2022'nin son haftasında önce paylaştığı bir Twitter mesajıyla dünya gündemine geldi. Çevre aktivisti Greta Thunberg'i etiketleyen kick boksçu, "Bana email adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım" diye yazdı. Mesajda ayrıca iki iki lüks arabasının motorlarına dair özellikleri paylaşarak 33 arabası olduğunu belirtti.

19 yaşındaki çevre aktivisti Thunberg ise, kick boksçu Tate'e verdiği yanıtla Twitter'ı kelimenin tam anlamıyla salladı: "Evet lütfen, aydınlat beni: küçük....enerjisi@işinebak.com." Thunberg'in yanıtını Twitter'da beğenenlerin sayısı 3,1 milyonu aştı, bir kullanıcı 19 yaşındaki aktivistin yanıtıyla 'Tate’i bitirdiğini' yazdı.

Haberin Devamı

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra ise Andrew Tate tutuklandı. Soruşturma kapsamında Tate kardeşlere kadınları zorla evlendirmek, taciz etmek ve kadınlara sömürü amaçlı video çektirmek suçlamaları yöneltiliyor.

Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı Kuran-ı Kerim okumaya odaklandım

İNGİLTERE'DEN ROMANYA'YA TAŞINDI

Mahkeme geçen ay, Tate'in 29 Mart'a kadar gözaltına tutulmasına karar vermişti. Bunun üzerine Tate'in avukatları yeniden kefaletle serbest bırakılma başvurusunda bulundu ama mahkemenin yanıtı yine aynı oldu. Kardeşler hakkında henüz verilmiş kesin bir ceza bulunmuyor.

HAPİSTEN ÇIKTILAR

Öte yandan fenomen Tate kardeşler dün hapishaneden çıktı. Kardeşler tamamen özgürlüğüne kavuşamadı, şimdilik cezaları ev hapsine çevrildi. Hapisten çıkar çıkmaz basına açıklamalarda bulunan Andrew, içeride zamanın geçmesi için spor yaptığını ve bol bol Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirterek şöyle dedi:

'Özgür olduğum için mutluyum. Adaletin geleceğine inanıyordum'

Andrew Tate, hapse girmeden kısa bir süre önce İslam dinini kabul etmiş ve Müslüman olmuştu. Bu kararından sonra Tate sık sık Dubai ve diğer Arap ülkelerini ziyaret etmişti.

Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı Kuran-ı Kerim okumaya odaklandım

SOSYAL MEDYADAN VİDEO YAYINLADI

Andrew Tate'nin avukatları, ev hapsi gibi diğer adli seçenekler mevcutken, onu hapishanede gözaltında tutmanın gereksiz yere sert olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Sosyal medya yasaklarına rağmen, hiper-maskülen, ultra-lüks yaşam tarzını tanıtarak özellikle genç erkekler arasında popülerlik kazanan Tate, hapisten çıkar çıkmaz bir de video yayınladı. Videoda sigara içtiği görülen Andrew Tate'nin o anlarda tek kelime bile etmediği görüldü.

Fenomen Tate kardeşler hapisten çıktı Kuran-ı Kerim okumaya odaklandım