Dünya Fransa’dan Filistin atağı

Fransa’dan Filistin atağı

16.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın ev sahipliğindeki “Uluslararası Ortadoğu Barış Konferansı”, Paris’te başladı.

Fransa’dan Filistin atağı

Konferans, Donald Trump’ın ABD başkanlığı koltuğuna oturmadan önce Ortadoğu’da İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecinin yeniden canlandırılmasını amaçlıyor. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil ettiği Ortadoğu Konferansı’na 70 civarında ülkeden dışişleri bakanları ve temsilciler katılıyor. Ancak konferansta İsrail ya da Filistin’den temsilci bulunmadığı belirtiliyor. Konferans, İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözüm vizyonu çerçevesinde sona erdirilmesi ve bölgede adil, kalıcı ve kapsamlı barışın tesis edilmesine yönelik çabalara ivme verilmesi amacıyla düzenleniyor.

Konferansta geçen ay BM Güvenlik Konseyi’nde alınan ve İsrail’e Filistin bölgelerinde Yahudi yerleşim yerleri inşa etmeye son vermesi çağrısında bulunan kararın da desteklenmesi bekleniyor.

Filistin tarafı, gelişmeyi olumlu karşılarken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu konferansı “saçmalık” olarak niteledi ve Yahudi devletine karşı “hile” yapıldığını savundu. Netanyahu “Konferansta Filistinliler ve Fransız destekçileri tarafından ek İsrail karşıtı duruşları kabul etmek için hile yapıldı. Bu barışı geriye götürüyor” dedi.