Dünya Fransız polisi oyuncak hırsızlarının peşinde

Fransız polisi oyuncak hırsızlarının peşinde

31.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransız polisi, Lego koleksiyonlarını çalmada uzmanlaşmış bir uluslararası oyuncak hırsızları çetesine karşı savaş başlattıklarını açıkladı.

Fransız polisi oyuncak hırsızlarının peşinde

Geçen yaz Fransa’nın Yvelines bölgesinde bir oyuncak dükkânından Lego kutularını çalarken yakalanan Polonyalı üç kişinin çeteye bağlı olduklarını itiraf etmelerinin ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Mağazaları ve ebeveynleri Lego’ların küresel ikinci el ticareti konusunda uyaran polis, çete üyelerinin ilk kez 2019’da Paris’te oyuncak dükkânlarını soymaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Bir araştırmacı, “Lego topluluğu sadece çocuklardan oluşmuyor. Onunla oynayan çok sayıda yetişkin var. İnternette takas ve satış yapılıyor. Ayrıca evlerinden Lego’larının çalındığından şikâyet eden pek çok insan da var” dedi. Öte yandan, koleksiyon ürünleri satışları için danışmanlık yapan Gerben van IJken, son 8 yılda ve özellikle pandemi döneminde internet üzerinden ikinci el Lego satışıyla ciddi para kazanıldığını ve bir sitede haftada binden fazla Lego satışı yapıldığını söyledi.