Dünya G. Kore’ye kaçanların kimlik bilgileri çalındı

G. Kore’ye kaçanların kimlik bilgileri çalındı

29.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Siber korsanlar Kuzey Kore’den kaçarak Güney Kore’ye yerleşen kişilerin kimlik bilgilerini çaldı. Bu bilgilerin, Kuzey’den kaçanların orada kalan aileleri açısından tehlike oluşturabileceği ifade ediliyor

G. Kore’ye kaçanların kimlik bilgileri çalındı

Güney Kore’de Kuzey’den kaçarak ülkeye yerleşen yaklaşık bin kişinin adres ve kimlik bilgilerinin korsan saldırıyla çalındığı bildirildi. Uyum merkezi olarak görev yapan ‘Hana Yeniden Yerleştirme Merkezi’ bölge ofisinden yapılan açıklamada, bilgisayarlarından birinin güvenlik duvarının kasım ayında bir süreliğine kırıldığının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, korsan saldırıdan Kuzey Kore’den kaçarak ülkeye yerleşenlerin etkilendiği kaydedildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı da Kuzey’den kaçarak ülkenin güneydoğusuna yerleşen 997 kişinin doğum tarihleri, kimlikleri ve ev adreslerinin çalındığını duyurdu. Yorumcular bu bilgilerin, Kuzey’den kaçanların orada kalan aileleri açısından tehlike oluşturabileceğini söylüyor. Polis, korsan saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Suçlama olmadı

Hana’nın, ülke çapında Kuzey Kore’den kaçarak Güney’e yerleşenlere hizmet veren 25 ofisi bulunuyor. Kore Savaşı’nın (1950-53) sona ermesinden bu yana yaklaşık 30 bin Kuzey Korelinin Güney’e kaçtığı ifade ediliyor. Güney Kore, geçmiş yıllarda benzer siber saldırılardan Pyongyang yönetimini sorumlu tutarken, Kuzey Kore bu suçlamaları kabul etmiyordu. Güney’e kaçarak Kuzey Kore rejimini kötüleyen açıklamalar yapan mülteciler hakkında Kuzey Kore’nin devlet denetimindeki medyadasında sık sık tehdit mahiyetinde yazı ve açıklamalar yer alıyor. Bir çok siber güvenlik uzmanı bir süredir Kuzey’in internet korsanlığında çok ilerlediğine dair uyarılar da yapıyor. Fakat Güney Kore hükümeti olaydan sonra hemen doğrudan Kuzey Kore’yi suçlamaktan kaçındı.