Dünya Gantz-Abbas görüşmesi olay oldu!

Gantz-Abbas görüşmesi olay oldu!

30.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 10 yıllık aradan sonra ilk kez İsrail tarafına geçerek, Tel Aviv yakınlarında Savunma Bakanı Benny Gantz’la evinde yaptığı görüşme, ülkede siyasi krize neden oldu. İsrail’de koalisyon içinde ve dışındaki sağcı partiler, görüşmeye tepki gösteren açıklamalar yaparken, Savunma Bakanı Gantz’ın Abbas’la görüşme öncesi Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’i bilgilendirdiği açıklandı.

Gantz-Abbas görüşmesi olay oldu

 

Bununla birlikte İsrail medyasına yansıyan haberlerde, Bennett’in yakınlarına, söz konusu görüşmeyi desteklemediğini fakat durduramadığını söylediği de iddia edildi. Ayrıca güvenlik kabinesindeki bakanların çoğunun da görüşme hakkında önceden bilgi sahibi olmadığı ve buluşmayı basından öğrendiği de belirtiliyor. Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanı İsak Herzog Abbas’la görüşmeyi “önemli ve doğru” olarak niteledi.

Haberin Devamı

Görüşmenin ardından İsrail’in, Ramallah adına topladığı vergilerden Filistin Yönetimine 32.3 milyon dolar finansal destek vereceği, 9 bin 500 kimliksiz Filistinlinin durumunu yasallaştıracağı da aktarıldı.