Dünya Giysiyi bırakın maça bakın

Giysiyi bırakın maça bakın

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Giysiyi bırakın maça bakın

Williams ile başlayan kıyafet tartışması, Cornet ile devam etti. Kadın raketlere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı yaklaşımlara tepki gösterildi.

Haberin Devamı

‘Siyah olduğu için...’

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık’ta da maçlardan çok kıyafetler gündemde. Roland Garros’ta giydiği kıyafet olay olan Serena Williams’ın, Paris’teki turnuvaya bir daha aynı şekilde katılamayacağı dile getirildi. Williams’ın Roland Garros’ta giydiği ‘catsuit’ denilen tek parça, vücuda yapışık kıyafete yasak getirilmesi ırkçılık ve cinsiyetçilik tartışmalarına neden oldu. Anne White’ın 1985’te bu kıyafetin beyazıyla raket salladığı hatırlatılırken, Williams siyahi olduğu için böyle davranıldığı öne sürüldü.

Erkeklere hoşgörü!

Erkek tenisçilerin kıyafetlerine gösterilen hoşgörünün kadınlara gösterilmediğine yönelik cinsiyetçilik tartışması da Alize Cornet etrafında şekillendi. ABD Açık’ta ters giydiği tişörtünü kortta çıkarıp değiştirirken sütyeni görünen Fransız tenisçiye uyarı cezası verildi. Erkek tenisçilerin aynı durumda uyarılmadığı savunuldu. Williams’a getirilen kıyafet yasağına sponsoru Nike tepki gösterirken, Cornet için ise Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) benzer tepkiyi gösterip kararı eleştirdi.